Απέκτησε στέγη η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, καθώς πλέον θα στεγάζεται σε ανακαινισμένο τριώροφο κτίριο, το οποίο προήλθε έπειτα από δωρεά του Δήμου.

Η νέα έδρα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης θα βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Η συλλογή ζωγραφικών και χαρακτικών έργων του Δήμου θεμελιώθηκε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης από δωρεές Ελλήνων καλλιτεχνών, που ανταποκρίθηκαν στη Δημοτική πρωτοβουλία για την πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης. Έκτοτε συνέχισε, και συνεχίζει, να εμπλουτίζεται με νεότερες δωρεές, καθώς και με αποκτήματα που συνδέονται με την εικαστική πολιτική του Δήμου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη περιλαμβάνει ζωγραφικά και χαρακτικά έργα που καλύπτουν την περίοδο από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα, καταγράφοντας χαρακτηριστικές όψεις της πορείας της ελληνικής τέχνης στο διάστημα σχεδόν ενός αιώνα.

Στους καλλιτέχνες της συλλογής συγκαταλέγονται οι: Α. Αστεριάδης, Σπ. Βασιλείου, Δ. Μεγαλίδης, Π. Ρέγκος, Α. Βουρλούμης, Γ. Παππάς, Τάσσος Αλεβίζος, Δ. Διαμαντόπουλος, οι Νικαιώτες Γρ. Τουφεξιάν, Δ. Τηνιακός, Μ. Νικολινάκος και η νεότερη Ντ. Μπαλονά, και ακόμη οι Γ. Γαϊτης, Γ. Βακιρτζής, Ι. Μολφέσης, Γ. Περσάκη, Γ. Χαϊνης, Ν. Κεσσανλής, Παύλος Διονυσόπουλος, Χρ. Ρωμανού, Μ. Κατζουράκης, Λ. Κανακάκης, Ρ. Μένις, Θ. Τότσικας και Ν. Τρανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τμήμα της μόνιμης έκθεσης είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική χαρακτική. Πρόκειται για έργα χαρακτών και ζωγράφων που υλοποιήθηκαν στο Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Τα εκτιθέμενα έργα, μέρος της διαρκώς εμπλουτιζόμενης συλλογής χαρακτικών του Δήμου, ανανεώνονται περιοδικά.