Η Εθνική μας ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς μας τα έδωσαν όλα και με το βαθμό που πήρε η γαλανόλευκη παραμένει μέσα στο κόλπο για την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Εθνικής είχε ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός!

Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ του Λουκάκου (88’). Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα με μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο και κράτησε την ισοπαλία για την Εθνική ομάδα, η οποία παρέμεινε σε απόσταση δύο βαθμών από το Βέλγιο. Το σκορ είχε ανοίξει με γκολάρα ο Μήτρογλου στο 46’.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Μπενφίκα βρέθηκε απέναντι από τον Τιμπό Κουρτουά και με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της Ελλάδας.

Στον αγώνα με το Βέλγιο στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής εκτός από τον Καπίνο βρέθηκε και ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 68’ όταν και αντικαταστάθηκε από τον Τζιόλη. Η αλλαγή ήταν αναγκαστική, καθώς νωρίτερα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ταχτσίδης.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83' Μιραλάς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος