Κεντρική ομιλία στον Πειραϊκό Σύνδεσμο πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στον Πειραϊκό σύνδεσμο ο Απόστολος Τζιτζικώστας  - Multimedia 2

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του στον Πειραιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τα "κόκκινα δάνεια", επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταστρέφει την οικονομία και συνθλίβει τους πολίτες:

"Σήμερα, ενεργοποίησαν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν κατάφεραν ούτε το αυτονόητο, να προστατέψουν όλους εκείνους που με τους κόπους μιας ζωής και με ένα δάνειο, αγόρασαν ένα σπίτι, την πρώτη τους κατοικία, για να στεγάσουν την οικογένειά τους, τα παιδιά τους. Και τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Γιατί έμειναν άνεργοι, γιατί τα σκληρά μέτρα, έριξαν έξω τον προγραμματισμό τους.

Στον Πειραϊκό σύνδεσμο ο Απόστολος Τζιτζικώστας  - Multimedia

Αυτούς, που τους προστάτεψαν όλες οι κυβερνήσεις, μέσα στην κρίση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι απλώς δεν τους προστάτεψε, αλλά τους εγκατέλειψε στη μοίρα τους. Με τα εγκλήματα του πρώτου επταμήνου, και τη σημερινή υποχώρηση στα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διαλύει τη μεσαία τάξη, καταστρέφει οικογένειες, οδηγεί ανθρώπους στο δρόμο. Δεν σέβονται ούτε το μόχθο της μέσης ελληνικής οικογένειας, δεν τους νοιάζει καμία θυσία, δεν τους ενδιαφέρει ότι ο κόσμος θα αρχίσει να χάνει τα σπίτια του.

Στον Πειραϊκό σύνδεσμο ο Απόστολος Τζιτζικώστας  - Multimedia 3

Το φιάσκο έγινε συνώνυμο της πολιτικής τους. Πρέπει να φύγουν γιατί στο τέλος δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Μόνο εμείς μπορούμε να τους νικήσουμε και σας το λέω από εδώ, από τον Πειραιά, ότι πολύ σύντομα θα τους νικήσουμε. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατηφόρα, δίνοντας προοπτική και διέξοδο στη χώρα".

Στον Πειραϊκό σύνδεσμο ο Απόστολος Τζιτζικώστας  - Κεντρική Εικόνα

Το παρόν στην ομιλία έδωσαν αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης, καθώς επίσης και στελέχη της ΝΟΔΕ και της Ν.Δ., ανάμεσα τους  είναι ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πολιτευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Νότης Μηταράκης. Επιπλέον παρευρέθηκαν ο Γιάννης Μελάς, η Νανά Γλύκα, η Κορίνα Λαουλάκου, η Χάρις Ζηλακού, η πολιτεύτρια Κατερίνα Μονογιού και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.