Για συνωμοσία με στόχο τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και υπογραμμίζει πως «υπάρχουν αδίστακτα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που χρησιμοποιούν ως όχημα την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, προκειμένου να εξαφανιστεί κάθε ίχνος δημόσιας παρέμβασης στον στρατηγικό χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Π. Λαφαζάνη, «η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κλιμακούμενης συνωμοσίας μεγάλων και αδίστακτων εγχώριων και ξένων συμφερόντων, τα οποία χρησιμοποιούν ως όχημα την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, εν όψει και της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να ξεπουλήσουν, να τεμαχίσουν και να διαλύσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, την ΔΕΗ, και κάθε ίχνος δημόσιας παρέμβασης στον στρατηγικό χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υπογραμμίζει πως όλο το σχέδιο υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας, «ένα νέο ιδιωτικό ολιγοπώλιο υπερκερδοφόρου ελέγχου της ηλεκτρικής ενέργειας, που θα πνίγει την οικονομία και τα νοικοκυριά». Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντας τους «ξεπουλημένο συναινετικό μπλοκ, που μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα ξαναγυρίζουν με άλλη μορφή, σε ληστρικές εποχές τύπου Power στην ηλεκτρική ενέργεια». Ειδικά δε, για τις ρυθμίσεις ανακούφισης για το ρεύμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, λέει ότι «η παραδομένη κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να το προωθήσει».

«Η ΔΕΗ δεν χρειάζεται κανένα τεμαχισμό και εκποίηση των μονάδων της, αλλά ένα σχέδιο διάσωσης, χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους, και ανασυγκρότησης, ως ενιαία, δημόσια, καθετοποιημένη επιχείρηση» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Η σωτηρία της ΔΕΗ, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εταιρεία και κυρίως η προάσπιση των καταναλωτών και την ελληνικής οικονομίας, απαιτούν μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην χώρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης