Με την κατηγορία της σύστασης της εγκληματικής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 6 συλληφθέντες τέσσερις Πακιστανοί, ένας Σύριος και ένας Έλληνας μετά από ευρεία επιχείρηση εντοπισμού λαθραίων τσιγάρων που διενήργησαν άντρες του αστυνομικού τμήματος Δημοτικού Θεάτρου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς κάθε φορά ρόλους επιδιώκοντας τη διάθεση και πώληση λαθραίων τσιγάρων με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους. Οι άντρες του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου είχαν την πληροφορία ότι περιμετρικά του κυριακάτικου παζαριού του Πειραιά υπήρχαν αποθηκευμένα παράνομα καπνικά προϊόντα με σκοπό να πωληθούν.

Για το λόγο αυτό την 19/3 συγκροτήθηκε Συνεργείο Ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Έτσι λοιπόν, την ίδια μέρα στην πλατεία Ιπποδαμείας εντοπίστηκε ο ένας συλληφθείς να πουλά λαθραία τσιγάρα που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία. Ο ίδιος, χωρίς να ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, πήγε στην οικία του στην οδό Αθηνών στον Πειραιά και στη συνέχεια βγήκε κρατώντας και άλλα πακέτα με τσιγάρα. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι και εκεί βρήκαν τους άλλους τρεις κατηγορούμενους – ο ένας από αυτούς ήταν ο ενοικιαστής του σπιτιού – και εντόπισαν 1930 πακέτα καπνού και 646 κούτες τσιγάρων με 6460 πακέτα. Όλα παράνομα και όλα φυσικά κατασχέθηκαν. Στο ίδιο σπίτι, ακόμα, βρέθηκαν και σημειωματάρια με παραγγελίες τσιγάρων. 2 3 Κατά την απολογία τους, ο ένας από αυτούς έδειξε ακόμα ένα « κρησφύγετο» τσιγάρων στην οδό Τζαβέλα στο Κερατσίνι, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε άνηκε στον αρχηγό της οργάνωσης.

Εκεί εντοπίστηκε ακόμα ένα μέλος της οργάνωσης αλλά και 488 πακέτα καπνού, 222 κούτες με πακέτα τσιγάρων τα οποία, όπως καταλαβαίνετε κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία , οι συλληφθέντες τα χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των λαθραίων. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά για τον υπολογισμό των διαφυγόντων κερδών. Στην όλη ανωτέρω επιχείρηση επικεφαλής ήταν ο Αστυνόμος Αντώνης Σκάρπας.