Όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε παρά ελάχιστη πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνεδρίασης τόνισε πως εφεξής θα "εντατικοποιηθούν" οι συζητήσεις για μία συμφωνία πακέτο, τονίζοντας όμως ότι ο στόχος του Eurogroup της 7ης Απριλίου δεν είναι βέβαιο πως θα καλυφθεί.

"Έχει γίνει πολλή δουλειά, ωστόσο εκκρεμούν πολλά ζητήματα. Στη συνάντηση που είχαμε συμφωνήσαμε ότι θα ενταθούν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τα ζητήματα κλειδιά, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πακέτο για πολιτική συζήτηση στο eurogroup. Το επόμενο είναι στις 7 Απριλίου, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση ότι θα το προλάβουμε, αν και υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές", τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε:

Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, κυρίως τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό. Συνεχίζουμε εντατικά τις συζητήσεις με την εμπιστοσύνη του Eurogroup. Πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο για να κλειδώσουμε τη συζήτηση για τα ζητήματα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση τις προσεχείς εβδομάδες. Επιβεβαιώνω ότι όλοι είμαστε δεσμευμένοι στην αναζήτηση λύσεων. Αν εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, η συμφωνία θα κλείσει. Η συμφωνία για την αξιολόγηση είναι προς το συμφέρον όλων.  

Ο επικεφαλής του ESM κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στάθηκε στα ζητήματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά επισημαίνοντας ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση και να διαλυθεί η αβεβαιότητα. "Δεν έχει επιλυθεί μια σειρά ζητημάτων ακόμα, γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη των επενδυτών. Να θυμόμαστε ότι από το 2015 έχουμε δει μεγάλη πρόοδο, πρέπει να εντατικοποιήσουμε. Σημαντική ήταν η ανάπτυξη το 2016 και η θετική δημοσιονομική επίδοση. Πρέπει να διαλύσουμε την αβεβαιότητα που πηγάζει από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης. Η Ελλάδα χρωστά τη δόση της τον Ιούλιο, γι’ αυτό και πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση πιο πριν. Γι’ αυτό θα εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις εδώ στις Βρυξέλλες." ανέφερε με νόημα.