Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-BIRDS» στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεών τους για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα τις δυσκολίες μάθησης και τη χαρισματικότητα με εισηγητές την διδάκτορα ειδικής αγωγής, Αγγελική Φουστάνα και τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα, Νίκο Τομαρά.

Οι δύο εισηγητές παρουσίασαν με υποδειγματικό τρόπο πολύ ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με όλο το φάσμα των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών που παρουσιάζουν δυσκολίες στις σχολικές επιδόσεις, όπως και ειδικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα.

Το κοινό γονείς και εκπαιδευτικοί το οποίο γέμισε τον καλαίσθητο χώρο του αίθριου της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, είχε την ευκαιρία να θέσει πολλά ερωτήματα στους δύο εισηγητές και να λάβει μέρος στη συζήτηση την οποία συντόνισε υποδειγματικά ο σχολικός σύμβουλος ε.τ., Θόδωρος Νασιόπουλος. Στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τη διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Ευαγγελία Μπαφούνη, τους γενικούς διευθυντές των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds», Θόδωρο Κατσικάρο και Ελένη Γκάτσου, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint-Paul”, κ. Γιώργο Παππά, όπως και τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της Σχολής, ιατρό κ. Γιώργο Βίτσα