Ετοιμοι πνευματικά θα πρέπει να είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, προκειμένου να πάρουν μία ακόμη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, όπως τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ελληνας προπονητής μίλησε για το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Ο Ελληνας κόουτς αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας τόσο του Βασίλη Σπανούλη, όσο και του Ντομινίκ Ουότερς και Ματ Λοτζέσκι, ενώ τέλος υπογράμμισε πως υπολογίζει πολύ στον Πάτρικ Γιάνγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε με το σωστό σκεπτικό ως προς την αντιμετώπιση του αντιπάλου μας. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ότι είναι εύκολο παιχνίδι. Η Γαλατά έχει νικήσει Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ενώ πολλές φορές έχει προκαλέσει με το καλό επιθετικό της παιχνίδι, μεγάλο πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Κάτι που βιώσαμε κι εμείς στον πρώτο γύρο. Σκοράρει εύκολα σε ανοικτό γήπεδο, από τη ρακέτα, με τρίποντα. Πρέπει να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι του αμυντικά και επιθετικά να χτυπήσουμε τις αδυναμίες που έχουν. Έχει ταλέντο στην επίθεση. Πιο σημαντικό από όλα να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε να μας βοηθήσει κι ο κόσμος».

Για το αν είναι κίνητρο η ήττα του πρώτου γύρου:

«Σίγουρα δεν έχουμε ξεχάσει εκείνο το ματς, αλλά δεν το πάμε εκδικητικά. Το σκεφτόμαστε περισσότερο ως παράδειγμα προς αποφυγή».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και την κατάστασή του:

«Αυτή τη φορά δεν θέλαμε να τον πιέσουμε, έκατσε 28 μέρες εκτός . Είναι λογικό όταν μένεις τόσες μέρες έξω να μη βρίσκεις ρυθμό αμέσως. Θα ανεβάσει στροφές. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής αν και έχει πυρετό αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε αν θα παίξει».

Για τα νεκρά διαστήματα:

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που κάνουν 15-0 και ξαφνικά ανεβαίνει η άλλη ομάδα και κάνει αυτή 20-0. Με το ρυθμό που παίζεται το μπάσκετ υπάρχουν περισσότερα σερί. Θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ. Για παράδειγμα στο παιχνίδι Γαλατά – Ρεάλ στο τέλος της τρίτης περιόδου οι Τούρκοι κέρδιζαν 18 πόντους και η Ρεάλ τους προσπέρασε. Οι διαφορές στο σύγχρονο μπάσκετ είναι εύκολο να χαθούν ή να δημιουργηθούν. Δεν είναι πρόβλημα για μας αυτό. Είμαστε σταθεροί κι έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για το αν σκέφτονται την καλύτερη δυνατή κατάταξη:

«Δεν το σκεφτόμαστε ακόμη. Θέλαμε να περάσουμε και το πετύχαμε. Πάμε βήμα βήμα. Επόμενος στόχος είναι να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε θα σκεφτούμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για την κατάσταση της υγεία των Λοτζέσκι και Ουότερς:

«Λοτζέσκι και Ουότερς θα εξεταστούν από τους ιατρούς. Θα δούμε στο γήπεδο αν θα προπονηθούν. Ο Λοτζέσκι δεν έχει κάτι τόσο σοβαρό, θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Ουότερς έπαθε ένα διάστρεμμα με την Νταρουσάφακα. Με την ΑΕΚ δεν ήταν 100%, αλλά ο ίδιος ήθελε να παίξει. Αγωνίστηκε λίγο γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω με υποτροπή. Αν κάνει προπόνηση σήμερα, θα παίξει. Χωρίς προπόνηση δε νομίζω να αγωνιστεί».

Για τον Πάτρικ Γιανγκ και πως σκοπεύει να πάρει από αυτόν το καλύτερο δυνατό:

«Ο Πάτρικ πέρασε μία δύσκολη δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο γιατί έχει μεγάλο κορμί. Άλλο να το πάθει ένα γκαρντ κι άλλο ένα θηρίο που πηδάει 100 φορές. Όταν μπήκε να παίξει δεν ήταν καλός. Όταν ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό έπαθε τενοντίτιδα. Είναι λογικό να μην έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό. Χρειάζεται προπόνηση κι αγώνες για να βρει το ρυθμό του. Πλέον για μένα στόχος είναι να είναι έτοιμος στα playoffs. Αυτό θέλω από αυτόν. Είναι άπειρος και δεν ξέρει πως να διαχειριστεί έναν τραυματισμός. Τα παιδιά αυτά βιάζονται και θέλουν να μπουν αμέσως και να παίξουν όπως και πριν χτυπήσουν. Είναι λάθος αυτό και απογοητεύονται. Τον πιστεύουμε τον Πάτρικ».

Δείτε τις δηλώσεις του «ερυθρόλευκου» προπονητή: