Την Τρίτη 14 Μαρτίου η Ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά προσήγαγε τον Λ.G. Αλβανικής καταγωγής, κάτοικο Κερατσινίου, ο οποίος διατηρεί περίπτερο ακριβώς έμπροσθεν από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και διακινούσε έξωθεν του περιπτέρου 163 πακέτα τσιγάρα και 97 συσκευασίες καπνού, ενώ δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία φόρου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε εντός του περιπτέρου ανευρεθήκαν διασκορπισμένα και επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα μέρη 22 κινητά τηλέφωνα και 1 τάμπλετ τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει (προφανώς ήταν προϊόντα κλοπής). Επίσης ανευρεθήκαν εντός του περιπτέρου αρκετά μπουκάλια ουίσκι, διάφορες μάρκες, τα οποία έφεραν στο επάνω μέρος αντικλεπτικό για τα οποία δεν υπήρχε απόδειξη αγοράς. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

Στο ταμείο του περιπτέρου ανευρέθηκε το χρηματικό ποσό των 457 ευρώ το οποίο και κατασχέθηκε  αφού προέρχεται από αγοροπωλησία των ανωτέρω λαθραίων.

Με πρωτοβουλία του Διοικητή Ασφαλείας Πειραιά κ. Νικηφόρου Παπαγεωργίου, η Πταισματοδίκης Πειραιά κα. Ανδρονίκη Μανιουδάκη έδωσε το «πράσινο φως» για διενέργεια έρευνας του πιο πάνω κατηγορουμένου. Η υπόθεση εστάλη αρμοδίως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.