Μία ανακοίνωση που εξέδωσε μέλος της τοπικής οργάνωσης Δραπετσώνας – Κερατσινίου έρχεται να ταράξει τα φαινομενικά ήρεμα νερά του κόμματος στην περιοχή της Β' Πειραιά

Ο Χρίστος Σγαρδέλης κατηγορεί τα μέλη του συντονιστικού για ανυπαρξία και τους καταλογίζει παντελή αδιαφορία. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά, πως η τοπική οργάνωση έχει αποτύχει, καθώς ουσιαστικά δεν υφίσταται κι αυτό γιατί τους πέντε εκλεγμένους ενεργοί έχουν μείνει μόνο οι δύο.

Παράλληλα αφήνει υπαινιγμούς για την στελέχωση της Νομαρχιακής και την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή και ακατάλληλη,  

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχα στις νομαρχιακές και τοπικές εκλογές του ΠαΣοΚ, όντας υποψήφιος στην τοπική οργάνωση Κερατσινίου-Δραπετσώνα, πιστεύοντας στην ανανέωση που συμβόλισε η εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος αλλά και στην απαίτηση του κόσμου (ειδικά της νεολαίας) που έχει γυρίσει την πλάτη στο χώρο μας.

Δυστυχώς η τοπική οργάνωση έχει αποτύχει καθώς ουσιαστικά δεν υφίσταται. Από τους 5 εκλεγμένους οι ενεργοί είναι 2 και δεν έχουμε καταφέρει ποτέ να συνεδριάσουμε.

Η τοπική οργάνωση θα έπρεπε να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για τοπικά θέμα μείζονος σημασίας, να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις κ.α. για να συνδιαμορφώνουμε τις πολιτικές και τις προτεραιότητες στον χώρο που ευθυνόμαστε.  Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε δράσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα. Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε γραφεία  για να έχουν πρόσβαση οι φίλοι του κινήματος ενώ θα μπορούσαμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας με ηλεκτρονικό ή έντυπο υλικό. Δυστυχώς δεν έχουμε κάνει το παραμικρό, παρά μόνο μια συνεστίαση και αυτή ύστερα από απόφαση της Νομαρχιακής.

Επίσης σχετικά με την Νομαρχιακή Επιτροπή το λιγότερο που θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω είναι ανεπαρκής και ακατάλληλη. Στο επίκεντρο της Ν.Ε οφείλει να είναι η υλοποίηση των κεντρικών αποφάσεων, η υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής και όχι μόνο να διοργανώνει κοπές πίτας και συνεστιάσεις. Η συγκεκριμένη Ν.Ε  και ειδικά ο Γραμματέας της αδυνατεί να υλοποιήσει το οτιδήποτε, αδυνατεί να πάρει την παραμικρή πολιτική πρωτοβουλία και αναλώνεται σε ανούσιες συνεδριάσεις ενώ μερίδα των στελεχών της υπονομεύει την ίδια την Πρόεδρο και την στρατηγική της. (το να μην κάνεις τίποτα είναι και αυτό μια στρατηγική υπονόμευσης).

Κουραστήκαμε και μας κούρασαν να βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους στις ίδιες θέσεις επί δεκαετίες. Τους σεβόμαστε και τους τιμούμε. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι ξεπεράστηκαν από την εποχή μας. Αποτελούν το χθες.

Όσο συνεχίζουν να προσπαθούνε να είναι (αρνητικοί) πρωταγωνιστές το μόνο που πετυχαίνουν είναι το κόμμα να παραμένει στο 4%-5%-6%  και ο κόσμος να συνεχίζει να μας γυρνάει την πλάτη. Συνεχίζει να απομακρύνεται από τη βάση. Και η βάση τιμωρεί, όταν αισθάνεται ότι υπάρχουν «στρατηγικές προσωπικής επιβίωσης».

Δε με νοιάζει και δεν με αφορά ούτε εμένα αλλά ούτε τον απλό κόσμο η «πολιτική σας επιβίωση». Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να είναι Κόμμα στελεχών και να ξαναγίνει αυτό που ήταν όταν το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου..να γίνει ξανά «Κίνημα Λαού».

Απαιτείται άμεση αλλαγή των οργάνων και σε τοπικό και σε νομαρχιακό επίπεδο.. Αν δε θέλετε να αλλάξετε τα μέλη τουλάχιστον αλλάξτε στρατηγική. Τώρα. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

                                                                                    Χρήστος Σγαρδέλης

                                                                        Μέλος Τ.Ο. Κερατσινίου-Δραπετσώνας