Φαίνεται ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του για σκληρό πρόγραμμα περιοδειών, ανά την Ελλάδα, έχει θετικά αποτελέσματα καθώς η ανταπόκριση του κόσμου στις περιοχές που επισκέπτεται ξεπερνάει τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων στην Πειραιώς.
Μετά από ένα διάστημα εσωτερικής αναδιοργάνωσης και σχεδιασμού το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο πρόεδρος του, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να έχουν αποφασίσει ότι θα μεταδώσουν σε ολόκληρη τη χώρα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τη λεγόμενη «Συμφωνία Αλήθειας», ανεξαρτήτως αν θα γίνουν άμεσα εκλογές ή όχι.
Αυτό που έχει κάνει θετική εντύπωση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να αφουγκράζεται την επιθυμία στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και καιρό τον παροτρύνουν να βγει στην κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά λένε. Ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ο σχεδιασμός να γίνονται επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα από κλιμάκια βουλευτών, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό. Έτσι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να το «παίρνει» πάνω του και μάλιστα με επιτυχία, μέχρι στιγμής.
Δεν ήταν λίγα τα στελέχη, ειδικά από την Περιφέρεια, που το προηγούμενο διάστημα εξέφραζαν το «παράπονο» ότι δε γίνεται πολιτική από τα γραφεία και το facebook. Αναμφίβολα, το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα νίκης, ωστόσο «απαιτείται» επιπλέον τόνωση της ψυχολογίας των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή του κομματικού μηχανισμού, για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση. Αυτό μπορεί να το καταφέρει, διαχρονικά, ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος καθώς η συχνή του επαφή με τους ψηφοφόρους της Παράταξης μπορεί να δώσει το «κάτι» παραπάνω, ειδικά σε προεκλογική περίοδο.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το περιβάλλον του προσδοκούν όχι μόνο να νοιώσουν πιο κοντά, στο κόμμα, οι σταθεροί ψηφοφόροι αλλά και άνθρωποι που λόγω της συνολικής δυσαρέσκειας είχαν απομακρυνθεί από την Κεντροδεξιά Παράταξη. Αυτό θέλει να το συνδυάσει και με τις κινήσεις διεύρυνσης που ήδη γίνονται ή σχεδιάζονται, σε πρόσωπα και νοοτροπία, ανά την Ελλάδα.