Η βιώσιμη ανάπτυξη και οι επαγγελματικές ευκαιρίες γύρω από τη ναυτιλία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες από το BlueGrowth και τον νηογνώμονα DNV GL,  στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ.  Πέτρος Κόκκαλης, μετά  το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια εκδήλωση για τους παγκόσμιους  στόχους των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και τη σημασία τους για την ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση, με πολύ κόσμο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με μια μη κυβερνητική οργάνωση είναι πια σε θέση να μπορεί να ενεργοποιεί την τεράστια γνώση και ικανότητα που βρίσκεται στο ναυτιλιακό cluster του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιεί τέτοιες  ενημερωτικές εκδηλώσεις, δίνοντας ιδέες και ευκαιρίες για νέους ανθρώπους». 
 
Ο κ. Γιώργος Τεριακίδης, Διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης του νηογνώμονα DNV GL για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, σημείωσε:

«Σαν αντιπρόσωπος του DNV GL είμαστε χαρούμενοι που είχαμε και τον συνάδελφο κ. Μark Irvine ο οποίος ήρθε εδώ  σήμερα και παρουσίασε κάτι για το οποίο δεν είμαστε  τόσο πολύ γνωστοί στην Ελλάδα. Θέλαμε λοιπόν να δείξουμε παραδείγματα πως τα sustainable development goals μπορούν  ή θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη ναυτιλία και να δημιουργήσουμε μια αρχική συζήτηση,  πάνω στην οποία αργότερα η ναυτιλία στον Πειραιά και ο Πειραιάς ο ίδιος,  θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα παραδείγματα για μελλοντική ανάπτυξη. Είμαστε στη διάθεση για μελλοντικές τέτοιες εκδηλώσεις».
 
Στην εκδήλωση, ο κ. Μark Irvine, Communication Manager του νηογνώμονα  DNV GL,  παρουσίασε στοιχεία  έρευνας   για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τομέα της ναυτιλίας,  σύμφωνα με τους παγκόσμιους  στόχους όπως υιοθετήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις  επαγγελματικές ευκαιρίες που τους δίνει η γαλάζια ανάπτυξη και ιδιαίτερα ο τομέας της ναυτιλίας.