Σε εξέλιξη είναι περίπου από τις 5 το απόγευμα στο Χίλτον πιθανότατα η τελευταία συνάντηση των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου.

Αντικείμενο είναι τα δημοσιονομικά μεγέθη, για τα οποία υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Για τον λόγο αυτό, η πλευρά του ΔΝΤ φέρεται να πιέζει τους θεσμούς για αποχώρηση από απόψε από την Αθήνα και επιστροφή όταν θα υπάρχει "ουσιαστική πρόοδος".

Από την έκβαση της συνάντησης αυτής θα κριθεί αν θα παραμείνουν και απόψε στην Αθήνα για μία ακόμη συνάντηση την Τετάρτη.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για οικονομικά ζητήματα, Ανίκα Μπράιντχαρτ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».

Κληθείσα να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί αναχώρησης των θεσμών, επεσήμανε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Καταλήγοντας, τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης των θεσμών, διαμηνύοντας χαρακτηριστικά, πως «δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».