Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στην Τούμπα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας (51 β.), όντας στο +8 από τον αποψινό του αντίπαλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλήρωσαν τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Στα τελευταία λεπτά, ο Κύζας δεν καταλόγισε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, σε χέρι του Σάκχοφ στην περιοχή.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 3’ ο Σισοκό βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ. Στο 7 ακολούθησε τεράστια ευκαιρία! Ο Γλύκος έκανε λάθος, ο Φορτούνης έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, σε τετ α τετ. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο συνέχισε να έχει τον έλεγχο και απείλησε με ένα όμορφο μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ στο 13’ (έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια), που πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί στο 34’. Ο Κάμπος έκλεψε από τον Ρέτσο, πάτησε περιοχή, αλλά σούταρε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (35’), από γύρισμα από δεξιά και πλασέ του Ουάρντα από το ύψος του πέναλτι, ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα κακό επτάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου δέχτηκε δυο γκολ. Στο 53' ο Ουάρντα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά, ο Λεάλι απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σάκχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ (1-0). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 60', όταν ο Ενρίκε βγήκε στην επίθεση από αριστερά και τροφοδότησε παράλληλα τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση τον Λεάλι από κοντά (2-0). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο πίεσαν για να φτάσουν στο ΄γκολ και να ξαναμπούν στο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η κεφαλιά του Καρντόσο (87') και το σουτ του Φιγκέιρας (90') πέρασαν άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στο τελευταίο μισάωρο είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Ουάρντα (92'). 

Στα τελευταία λεπτά, ο Κύζας δεν καταλόγισε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, σε χέρι του Σάκχοφ στην περιοχή! Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, γενικώς, ήταν προκλητικοί ως προς τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ ο διαιτητής άφησε ατιμώρητα πολλά σκληρά μαρκαρίσματά τους. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Κάμπος (72' Κάτσε), Πρίγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (66' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79' Καρντόσο).