Ο,τι και αν κάνουν δεν μπορούν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό! Ο Θρύλος με... καρυδάτη ανατροπή νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ψυχή και γύρισαν το παιχνίδι. Αρχικά, ο Ρομαό στο 63’ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 71’ ο Φορτούνης έκανε το 2-1 για τον Θρύλο.

Με τη πολύ μεγάλη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και η πιο μάγκικη! Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πλέον στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να επιβάλλει το παιχνίδι του και τα κατάφερε. Ο Θρύλος από την αρχή του αγώνα άσκησε πίεση στην άμυνα του Ατρομήτου και στο 8’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ντα Κόστα έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά στον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος γύρισε στον Ελιουνούσι, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.  Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και στο 24’ απείλησε και πάλι τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, αυτή τη φορά με τον Ανσαριφάρντ.  Ο Ιρανός μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το σουτ, ωστόσο, ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε με τα πόδια. Η μπάλα μετά την απόκρουση έφτασε στον Σεμπά, ο οποίος σούταρε, όμως, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Μετά το μισάωρο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Ατρόμητο, με τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα.

Γκολ οφσάιντ ο Ατρόμητος και ερυθρόλευκη... καταιγίδα!

Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Νταουντά. Ενα γκολ που δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει, καθώς ο Κιβρακίδης στην αρχή της φάσης ήταν ένα μέτρο οφσάιντ! Ο Κωσταράς δεν σήκωσε τη σημαία του και με τις πλάτες της διαιτησίας ο Ατρόμητος έκανε το 1-0.  Στο 55’΄ο Μπέντο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη και στο 63’ ο Θρύλος έκανε το 1-1 με τον Ρομαό! Ο Φορτούνης εκτέλεσε άψογα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Ελλάδας και ο Ρομαό από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 71’ έκανε το 2-1 με τον Φορτούνη! Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Στο 83’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Αρετόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντα Κόστα για το φάουλ στον Λε Ταλέκ. Στο 88’ ο Φιγκέιρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1. Ο Ολυμπιακός βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Πορτογάλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Γκορμπούνοφ.  Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Θρύλος πήρε τη νίκη και μαζί τη μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ουμπίδες (88' Λαζαρίδης), Λημνιός (81' Ντιγκινί), Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα (56' Λε Ταλέκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Σεμπά, Ελιουνούσι (56' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ.