Ο Ολυμπιακός αν και είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Πανιωνίου, δεν κατάφερε να σκοράρει και ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο.  Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς επηρεασμένοι από την υπερπροσπάθεια που έκαναν στον αγώνα του Europa League με την Οσμανλισπόρ και πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες τους.

Το τελικό 0-1 ήταν μαγική εικόνα, καθώς ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μασούρα και έκτοτε είχαμε έναν επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους. Ενα με τον Καρντόσο στο 25’ και ένα με τον Ντε Λα Μπέγια στο 71’.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

H εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε, καθώς στο 1ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μασούρας έφτασε απέναντι από τον Λεάλι και με προβολή έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.  Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το αρχικό μούδιασμα ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Μπαντή. Στο 5’ ο Φορτούνης βρήκε με μια τρομερή μπαλιά τον Καρντόσο, ο οποίος έφτασε στο ύψος της μεγάλη περιοχής, έκανε το δυνατό σουτ, όμως, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Ελιουνούσι. Ο Παρέδες έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ήταν ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Μπαντής έδιωξε σε κόρνερ.

Πίεση και δοκάρι με τον Καρντόσο

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε την κατοχή της μπάλας και στο 25’ είχε δοκάρι με τον Καρντόσο. Ο Ανδρούτσος έκανε το δυνατό σουτ, ο Παραγουανός στράικερ μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.  Ο Ολυμπιακός βρισκόταν συνεχώς στα καρέ του Πανιωνίου και ασκούσε ασφυκτική πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 33’ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ και ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ. Στο 43’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Η μπάλα στρώθηκε στον Ελιουνούσι, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα πήγαινε ολοταχώς για τα δίχτυα, όμως, ο Οικονόμου έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Ετσι, παρά τις πολλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του Πανιωνίου. Στο 52’ ο Βιάνα έπιασε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελιουνούσι έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν καλή και ο Μπαντής μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μπέντο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, θέλοντας να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Οι Ντα Κόστα και Ανδρούτσος στο 63’ και 65’ αντίστοιχα προσπάθησαν να απειλήσουν τον Μπαντή, αλλά οι προσπάθειές τους κατέληξαν άουτ. Στο 68’ ο Μπέντο έριξε στον αγώνα και τον Μανθάτη.

Δεύτερο δοκάρι!

Στο 71’ ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Ντε Λα Μπέγια.Ο Ισπανός έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ. Στο 77’ ο Ντα Κόστα βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Καρντόσο, ο Παραγουανός έκανε το κοντρόλ και κατέβασε την μπάλα, σούταρε, αλλά ο Οικονόμου έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Πανιωνίου, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάποια από τις στημένες φάσεις. Στο 90+3’ οι «ερυθρόλευκοι» συνδυάστηκαν άψογα, η μπάλα έφτασε στον Μανθάτη, ο οποίος γύρισε στον Ανδρούτσο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός όμως στάθηκε άτυχος, καθώς του σουτ του κόντραρε στα σώματα των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες (68’ Μανθάτης), Βιάντα, Ντα Κόστα, Ρομαό (75’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Ελιουνούσι (61’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Καρντόσο

Πανιώνιος: Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Βλάχος, Γκιοατά, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούρας, Σαββίδης (80’ Καθάριος), Γεσίλ (61’ Μαχμούτοβιτς)