Νέα βόμβα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

"Όσοι ονειρεύονται ρήξη της συνεργασίας μας με τον Τσίπρα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας μάλιστα στον κύριο Φίλη ο οποίος έχει προαναγγείλει οτι θα καταθέσει ερώτηση για τα εξοπλιστικά έσπευσε να πει εμείς δεν έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και επέμεινε πως «θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας», ενώ υπογράμμισε οτι «όταν βγήκε ο Φίλης κατά των Ποντίων τον μπλοκάραμε, όταν επιτέθηκε στην Εκκλησία τον μπλοκάραμε» υπενθυμίζοντας και την αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όταν ο κ. Φίλης, βρέθηκε σε κόντρα με την Eκκλησία καθώς και την δήλωσή του για την γενοκτονία των Ποντίων.

Εγώ έχω πει ότι ως υπουργός Παιδείας ήταν καλός, αλλά πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε γιατί έχουμε διαφορετικές θέσεις, είπε.

Όσον αφορά το αν συζητήθηκε το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος το αρνήθηκε, λέγοντας: «Με τον πρωθυπουργό έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικών. Ο κ. Φίλης ήρθε σε σύγκρουση και με τον ποντιακό ελληνισμό και με την εκκλησία, ο πρωθυπουργός έλυσε το θέμα πριν χρειαστεί να κινηθούμε. Οσοι ονειρεύονται την λήξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να συνεχίσουν μέχρι το 2019 και ίσως το 2023».
Ανέβασε μάλιστα τους τόνους λέγοντας ότι αν ο κ. Φίλης θέλει “συνεργασία με τα βρώμικα, εάν λέει ότι θέλει να πάει να βρει τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, χαλάλι του, ας βγάλουν και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να γίνουν μια ωραία παρέα”.