ΑΓΚΥΡΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Θρύλος και στην Άγκυρα! Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε με 3-0 της Οσμανλισπόρ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… πάρτι στο «Οσμανλί Στέιντιουμ» και γέμισαν με χαρά και περηφάνια όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Θρύλου ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο και το τρίτο γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ το δεύτερο πέτυχε ο Ελιουνούσι. Τρομερή εμφάνιση από όλη την ομάδα, με τους παίκτες να βγάζουν ψυχή και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Φορτούνης σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ντα Κόστα, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Καρτσεμάρσκας. Στο 9’ ο Μάρτινς βρέθηκε ολομόναχος έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε ψηλά άουτ.  Στο 12’ ήταν σειρά της Οσμανλισπόρ να απειλήσει, με τον Ουεμπό. Ο Μπιφουμά σέντραρε από αριστερά, ο Καμερουνέζος επιθετικός έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι. 

Μετά το πρώτο 20αλεπτο έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ξανά την απόδοσή του προς το τέλος του ημιχρόνου. Στο 37’ ο Ντα Κόστα βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, η μπάλα, όμως, κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ.  Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά, ωστόσο δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Καρτσεμάρσκας. Στο 42’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από το γκολ! Ο Φιγκέιρας μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο της Οσμανλισπόρ, έκανε το γύρισμα, όμως, ο Νούμαν έδιωξε την τελευταία στιγμή. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

«Καταιγίδα» και πρόκριση!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να σκοράρει και να πάρει την πρόκριση. Στο 46’ ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νούμαν και έφυγε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα, ο Μποτία έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος «κάρφωσε» τον Καρτσεμάρσκας για το 1-0! Ο Ιρανός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση. Ο Θρύλος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη.  Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 52’ δημιούργησαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ, όμως, ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε.

Στο 53' ο Λεάλι πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο πολύ δύσκολο σουτ του Ρεγκατέν και έδειξε για μια ακόμα φορά τη σπουδαία κλάση του.  Στο 65’ ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του τραυματία Μάρτινς και ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Φορτούνης έκανε την κάθετη στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο της Οσμανλισπόρ, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καρτσεμάρσκας. Ο,τι δεν κατάφερε ο Λατινοαμερικάνος, το έκανε στο 70’ ο Ελιουνούσι. Η φάση ξεκίνησε από τη μαγική κίνηση του Ανδρούτσου, ο οποίος ξεφτίλισε τον Προχάτσκα, γύρισε στον Νορβηγό εξτρέμ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τον Θρύλο. Στο 75’ ο Ελιουνούσι απείλησε ξανά, όμως, ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά, ο Ανσαριφάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το σουτ, όμως, ο πορτιέρο των γηπεδούχων στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα χτύπησε στο πόδι του και έφυγε κόρνερ. Στο 85’ ο Ουεμπό βγήκε τετ α τετ με τον Λεάλι, με τον Ιταλό να αποκρούει ξανά και να κρατάει το μηδέν. Ενα λεπτό αργότερα ο Ανσαριφάρντ ξαναχτύπησε για δεύτερη φορά και έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά έκανε το σουτ, ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε και ο Ιρανός με κεφαλιά ολοκλήρωσε το «ερυθρόλευκο» πάρτι στην Άγκυρα.

Οι συνθέσεις:

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούκσου, Προχάτσκα, Πίντο (67’ Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσαγκιράν (76’ Γκιουβέν), Μπιφουμά, Μάιερ, Ρεγκατέν (76’ Ντελάρζ), Γουεμπό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81’ Μανθάτης), Φορτούνης (85’ Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.