Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Θεοτοκά, υποδέχτηκαν σήμερα στο Υπουργείο τον επικεφαλής πρέσβη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπασσί, κατόπιν σχετικού αιτήματός του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας, ενώ επαναβεβαιώθηκε ο παραδοσιακά άριστος χαρακτήρας της διμερούς συνεργασίας και οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν Έλληνες και Παλαιστινίους.

Ο κ. Δρίτσας είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει διεξοδικά για τις δράσεις που αναπτύσσει το Υπουργείο στον τομέα αρμοδιότητας αυτού. 

Αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι η χώρα μας, σε μια ιδιαιτέρως αντίξοη οικονομική συγκυρία, συνεχίζει να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται με αποτελεσματικότητα και ανθρωπισμό.

Κοινή άλλωστε, υπήρξε η διαπίστωση ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και υπ' αυτή τη διάσταση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. 

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, ενημέρωσε διεξοδικά τον Θοδωρή Δρίτσα για τις παλαιστινιακές θέσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνθήκες αποσταθεροποίησης στην περιοχή, που αναπτύσσονται και από τη δράση των ακραίων στοιχείων του Ισλαμικού Κράτους.

Σε απάντηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπενθύμισε στον Παλαιστίνιο συνομιλητή του, ότι η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά πόλο σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσει την εξωτερική της πολιτική με το σύνολο των χωρών της περιοχής, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σταθερή διαχρονική θέση της Ελλάδας, υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. .