Το χειρουργείο του Μάνταλου έπιασε τόπο και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0. Ο ρέφερι από την Καβάλα και οι βοηθοί του έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει η ΑΕΚούλα και τελικά τα κατάφεραν.

Ο Μάνταλος δεν έδωσε στο 50’ καραμπινάτο πέναλτι σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου πάνω στον Μποτία, στον οποίο στο 75' έδειξε ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ, ενώ ο βοηθός του, Χρήστος Ακρίβος, έκλεισε τα μάτια σε δύο πεντακάθαρα οφσάιντ και ευνόησε σκανδαλωδώς τους γηπεδούχους. Ετσι, η ΑΕΚ, η οποία είχε τις ευλογίες της διαιτησίας, κατάφερε με το τυχερό γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 33’ να κερδίσει με 1-0.

Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε πεντακάθαρα στον αγώνα του ΟΑΚΑ, με τον Μάνταλο να δίνει απλόχερα τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική φάση στις δύο εστίες. Η μπάλα παιζόταν κυρίως στη μεσαία γραμμή, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πέφτουν πολύ δυνατά πάνω στους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Μάνταλο να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Στο 17’ ο Ελιουνούσι έστρωσε την μπάλα στον Φιγκέιρας, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Στο 25’ ο Ντε Λα Μπέγια έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε. Πέντε λεπτά ο βοηθός Ακρίβος έκλεισε τα μάτια σε μια πεντακάθαρη φάση οφσάιντ και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να απειλήσει! Τρεις παίκτες των γηπεδούχων ήταν σε αντικανονική θέση, αλλά ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία του, με αποτέλεσμα ο Αραούχο να φτάσει απέναντι από τον Λεάλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, ωστόσο, έκλεισε καλά τη γωνία του και έκοψε το οπτικό πεδίο του Αργεντινού. Στο 33’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με ένα πολύ τυχερό γκολ από τον Αϊντάρεβιτς. Ο Σουηδός μέσος εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Ντα Κόστα, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Λεάλι. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έπεσε από τη δεξιά πλευρά, αλλά η μπάλα πήγε στην αριστερή. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Μάνταλο να έχει κιτρινίσει τους 3 από τους 4 αμυντικούς του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που ανέχτηκε το σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι της ΑΕΚ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50’ ο Μάνταλος δεν έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. Ο παίκτης της ΑΕΚ τράβηξε τον Ισπανό αμυντικό και δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την κεφαλιά. Ηταν μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει πέναλτι. Μια ακόμα φάση, στην οποία αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Ο Μπέντο στη συνέχεια έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ανδρούτσο και Μανθάτη, προκειμένου να δώσει επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό. Όμως, ο Μάνταλος στο 75’ έδωσε ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός διεκδίκησε την μπάλα με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Μάνταλος εφηύρε φάουλ! Μάλιστα, μόλις ο παίκτης της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφος ο διαιτητής πήγε στο σημείο και έδειξε δεύτερη κάρτα στον Μποτία! Η κόκκινη στον Ιβηρα μπακ έκοψε τον ρυθμό του Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84’ Βινίσιους), Πατίτο (55’ Γιόχανσον), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (73’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε