Με αφορμή, την ερώτηση, που κατέθεσαν 16 Βουλευτές της ΝΔ, μαζί με τον ανεξάρτητο Βουλευτή Ν.Νικολόπουλο και τον Βουλευτή των Α.Ν.Ε.Λ, Δημήτρη Καμμένο, για το πότε θα γίνει πράξη το 'Τάμα του Έθνους΄, προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ. Μια ερώτηση που προκάλεσε, έντονο προβληματισμό και εκνευρισμό, στην Πειραιώς, όχι για το θέμα καθεαυτό, αλλά κυρίως για το timing, κατά το οποίο κατατέθηκε.

Τα περισσότερα "βέλη" και παρατηρήσεις , δέχτηκε ο Βουλευτής της ΝΔ, στην Α' Πειραιά, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πρώτους Βουλευτές, ο οποίος συνυπέγραψε την ερώτηση για το "Τάμα του Έθνους". Καταλογίζεται στον ίδιο, ότι ενώ η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνουν μια πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά δεδομένα, εκστρατεία, "Αλήθειας", για να ξανακερδίσουν πρωτίστως την χαμένη, εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολίτων, εκείνος 'έτρεξε", να συνυπογράψει μια ερώτηση, ειδικά τη στιγμή, που η αξιολόγηση είναι στον αέρα, αιωρούνται στον άερα, σενάρια περί Grexit και οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν παρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Επιπλέον, καταλογίζεται και στον ίδιο, ότι τέτοιες "άστοχες κινήσεις", τις εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά, ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτήν την επικοινωνιακή διαχείριση, θα έπρεπε, να την είχε εξετάσει και να υπολογίσει, πριν την προσυπογράψει.

Είναι άκαιρο, ενώ η ΝΔ, προετοιμάζεται ακόμα και για το ενδεχόμενο, να αναλάβει άμεσα, τις τύχες της χώρας, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την οικονομία και την κοινωνία, να ανακινείται από το Παρελθόν και την Ιστορία, ένα θέμα το οποίο δεν είναι του παρόντος, ούτε πρωτεύον για την τωρινή συγκυρία.