Σε εκδήλωση του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά, παρευρέθηκε  χθες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Bowling Center» στον Προφήτη Ηλία, στο Λόφο της Καστέλας.
 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

 

«Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Πρώτα απ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία για  εσάς και τις οικογένειές σας. Είναι μια εκδήλωση μακριά από θεμιτές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης του Δήμου και εργαζομένων  συχνά πυκνά, απόψε είμαστε εδώ για να διασκεδάσουμε. Το 2017 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Έτσι δείχνουν τα πράγματα, για τους εργαζομένους, για όλη τη χώρα. Πολύ περισσότερο για τους εργαζομένους καθώς υπάρχουν ανοικτά θέματα. Ως διοίκηση του Δήμου έχουμε ταχθεί στα μεγάλα κεντρικά  ζητήματα, μονιμοποίησης, πληρωμής κοκ που ανέφερε ο Αντιπρόεδρος αλλά και ο Πρόεδρος,  υπέρ των θέσεων των εργαζομένων. Ελλείψεις υπάρχουν στους Δήμους και δη στον Πειραιά υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Μακάρι να μονιμοποιηθούν οι άνθρωποι, να μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε προσλήψεις για να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε.

Προβλήματα υπάρχουν και στον Δήμο Πειραιά και στην καθαριότητα και σε όλα τα τμήματα. Δεν  μπορούμε να τα λύσουμε όλα, αλλά, άποψή μου είναι να τα προσεγγίζουμε με έναν θετικό τρόπο, με σεβασμό στους εργαζομένους, με σεμνότητα ως Δημοτική Αρχή.  Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας,  αυτό είναι θεμιτό. Αλλά πρέπει όλες να λύνονται με τρόπο δημοκρατικό,  με συνεννόηση και σεβασμό μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτό  συμβαίνει ως επί το πλείστον.
 
Να συμφωνήσω επίσης, με τα δύο σωματεία που εκπροσωπούνται εδώ όταν μιλάνε οι εργαζόμενοι για ενότητα, κάποια στιγμή θα πρέπει όλα τα σωματεία του Δήμου Πειραιά να κόβουν μαζί μία πίτα. Για εμένα αυτό πέρα από τη σημειολογία έχει και ουσία. Δεν είναι μόνο να επικαλούμαστε στα μικρόφωνα την ενότητα των εργαζομένων και να κόβουμε έξι διαφορετικές πίτες, έξι διαφορετικές εκδηλώσεις ή ο καθένας να ταμπουρώνεται πίσω από το δικό του σωματείο για τους οποιουσδήποτε λόγους.  Και το έθεσα και το είπα αυτό και στην εκδήλωση  που έγινε στο «Σινεάκ» σε άλλον σύλλογο.

Ελπίζω ότι αν το δουλέψουμε από φέτος σωστά, του χρόνου θα μπορέσουμε να το πετύχουμε και αυτό θα είναι ένα βήμα. Πέρα από τα δικαιώματά σας ως εργαζόμενοι, προφανώς έχετε  ενδιαφέρον για την πόλη, αρκετοί από εσάς αν όχι οι περισσότεροι ζείτε στον Πειραιά ή στον  ευρύτερο Πειραιά. Και για τους Δήμους και για τις Δημοτικές Αρχές θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Υπάρχει συνεχόμενη υποχρηματοδότηση,  μείωση προσωπικού, αυξημένες αρμοδιότητες. Δίνουν  όλο και περισσότερες ευθύνες στους Δήμους αλλά χωρίς πόρους και το ανάλογο δυναμικό.

Παρ όλα αυτά εμείς έχουμε έναν σχεδιασμό  γι αυτήν την πενταετία, απομένουν δυόμιση χρόνια και είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα στον Δήμο Πειραιά. Και αυτό δεν αφορά όπως λέω κάθε φορά την ικανότητα την δικιά μου ή των συνεργατών μου. Ο Πειραιάς έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.  Νομίζω δεν τις είχαν εκμεταλλευτεί σωστά, με την καλή έννοια,  οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε πλάνο, το υλοποιούμε βήμα- βήμα και θεωρώ ότι η πλειοψηφία των πραγμάτων  και ότι είχαμε υποσχεθεί  και εξακολουθούν να ισχύουν,  θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας και θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των Πειραιωτών και των επισκεπτών.
 
Δεν είναι μέρα εδώ για προεκλογικούς λόγους ή για απολογισμούς δυόμιση ετών. Θα είμαστε κοντά και εγώ και ο Αντιδήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Γενικός Γραμματέας. Επαναλαμβάνω και επειδή ξέρω ότι υπάρχουν θέματα, δεν θέλω να ωραιοποιήσω. Λέω ότι σε μια ειλικρινή συνεργασία υπάρχουν και διαφωνίες,  διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές τοποθετήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε έναν αντίθετο δρόμο και να εστιάζουμε στην όποια διαφωνία. Όλα αυτά υπάρχουν μέσα στη ζωή,  υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Επαναλαμβάνω όμως το προσεγγίζουμε με θετικό τρόπο.
 
Θέλω να ευχηθώ και στο σωματείο και σε όλους τους εργαζόμενους καλή χρονιά με υγεία και εύχομαι του χρόνου εδώ, αν και είναι δύσκολο Αντιπρόεδρε και Πρόεδρε, στην αντίστοιχη εκδήλωση,  ορισμένα από τα προβλήματα να έχουν λυθεί.
Με χαρά είμαι πάντα στις εκδηλώσεις όλων των συλλόγων των εργαζομένων και θέλω αυτό θα ισχύσει και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια που θα είμαστε στο τιμόνι του Δήμου.

Είπε ο Αντιπρόεδρος να κόψω ένα κομμάτι και να το αφιερώσω όπου θέλω. Στους εργαζομένους του Δήμου το αφιερώνω. Η οποιαδήποτε επιτυχία Δημοτικής Αρχής αφορά την εργασία και την επιτυχία στη δική σας δουλειά. Δεν μπορεί καμία Δημοτική Αρχή να πετύχει σε οτιδήποτε αν οι εργαζόμενοι δεν είναι δίπλα με μια θετική διάθεση, αν δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, αν δεν δουλεύουν. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ».
 
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, σημείωσε:

«Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.Όταν με κάλεσε ο Γιάννης Μώραλης να μου κάνει την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο και αργότερα μετά την εκλογή μας να μου εμπιστευτεί τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, είχα δεσμευτεί στον Πειραϊκό λαό ότι κάθε χρονιά θα φέρνω απολογισμό. Επί τρεις χρονιές σύσσωμη η αντιπολίτευση δίνει συγχαρητήρια. Τα συγχαρητήρια δεν ανήκουν στον Αντιδήμαρχο, ανήκουν στο προσωπικό του και τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».  

 
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος  ευχήθηκε στους εργαζόμενους καλή χρονιά, υγεία, εργασιακή γαλήνη και να μην είναι η κάθε χρονιά χειρότερη από την άλλη, αλλά αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη και η επόμενη ακόμη καλύτερη.
 
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών, Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά κ. Μιλτιάδης Λουκίσας  και ο  Αντιπρόεδρος του Σωματείου και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Βασίλης Γκιτάκος.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Τζιώτη και ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος  Παπάς και πολλοί εργαζόμενοι.