Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά, για τη δρομολόγηση των εργασιών αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιστορικού Θεμιστόκλειου Σταδίου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.
 
Το εν λόγω έργο, το οποίο αποτελούσε πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, είναι προϋπολογισμού 1.373.721 € και έχει γίνει μελέτη από το Δήμο Πειραιά. Οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν, δημοπρατηθούν και εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

"Η συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου, αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση, ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων μας δουλέψαμε με σχέδιο, επιμονή και σε συνεχή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη,  επιτύχαμε την υλοποίηση της πρότασής μας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, καθώς το Θεμιστόκλειο ήταν επί δεκαετίες, ένας υποβαθμισμένος αθλητικός χώρος, με μηδαμινές υποδομές και η αναβάθμισή του ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Πειραιάς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάνει βήματα προόδου,  βήματα ανάπτυξης.  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, η οποία σε συνδυασμό με τη δημιουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, προσφέροντας σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές στους δημότες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία και όλους όσοι συνέβαλαν, με διάθεση ενότητας και ομοψυχίας, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του έργου πνοής".