Στο «γήπεδο» της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή τη φορά η «μπάλα» της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να καλείται σε… απολογία από τον πρόεδρο της ΝΔ, για την έξαρση της βίας καταγγέλλοντας την στάση της κυβέρνησης. Για την έξαρση της βίας, το «άβατο» των Εξαρχείων, αλλά και τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς από αγνώστους, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, προς τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτώντας τον πρωθυπουργό, στην ΏΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, αναρωτήθηκε μέχρι πού φτάνουν οι ανοχές της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα βίας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων την τοποθέτησή του:   «Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους Δικαίου. Ίσως η σημαντικότερη. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας. Όποιος φοβάται δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στη εξουσία η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια παρέθεσε σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας και επιθέσεων των δύο τελευταίων ετών κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σειρά γεγονότων από επιθέσεις και βανδαλισμούς σε πολίτες, σε ομάδες κοινωνιών, αλλά και σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ακυρωτικά μηχανήματα.

 Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα επιθέσεων και βίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε το περιστατικό της επίθεσης στον καθηγητή κ. Συρίγο, αλλά και στα φαινόμενα βανδαλισμών στα λεωφορεία, ενώ περιέγραψε και τις εικόνες ανομίας στα δικαστήρια, αναφέροντας το επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Εξάρχεια

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Εξάρχεια. «Οι κάτοικοι στερούνται ακόμη και τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, γιατί έγινε επίθεση στο κατάστημα. Ο κόσμος φοβάται να πάει ακόμη και στο σούπερ μάρκετ γιατί κι εκεί γίνονται επιθέσεις. Όπως και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που συχνά γίνεται στόχος των επιθέσεων. Πολεμικά όπλα, καλάζνικοφ, χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά πολιτών και αστυνομικών. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζούνε σήμερα σε ένα ιδιότυπο γκέτο, με την ανοχή της κυβέρνησης. Η σπέκουλα ότι δήθεν εμάς δεν μας ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων διότι εμείς είμαστε προοδευτικοί και οι άλλοι συντηρητικοί. Θα πρέπει όμως να προστατεύστε κύριοι και την ασφάλεια των πολιτών. Το φαινόμενο δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα Εξάρχεια. Ανάλογα φαινόμενα εμφανίζονται σε περιοχές όπως το, Ζεφύρι, Ασπρόπυρος, Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου ανθεί η εγκληματικότητα. Κι εκεί τα αστυνομικά τμήματα είναι τραγικά υποστελεχωμένα. Αφήνεται απροστάτευτους τους κατοίκους αυτών των περιοχών.  


«Αφήνεται να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών»


Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης απέναντι στ’ αυτά τα φαινόμενα τονίζοντας: «Αναρωτιέμαι αν σ’ αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες της χώρας. Την μια μας λέτε ότι δεν αρκεί η αστυνόμευση, την άλλη ότι χρειάζεται μια… επιτροπή, να μελετήσει τις κοινωνικές συνθήκες της περιοχής… Αυτά δεν είναι απαντήσεις ουσίας. Σας ρωτάμε ευθέως λοιπόν, μπορείτε να προστατέψετε τους κατοίκους της χώρας; Η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση δεν ξεφύγει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό με την δική σας ανοχή. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα, είναι μικρή. Η θεωρία των σπασμένων παραθύρων έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Ένα σπασμένο παράθυρο σε μια γειτονιά είναι αρκετό για να φέρει την κλιμάκωση της βίας. Σε μια χώρα η οποία έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αφήνεται να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών».  


«Θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ»
Αναφερόμενος στην έλλειψη αστυνόμευσης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την επανασύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για να υπηρετήσετε τις δικές σας ιδεοληψίες έχετε μειώσει την αστυνόμευση. Η ομάδα Δέλτα έχει καταργηθεί. Η ομάδα Δίας έχει λιγότερη παρουσία. Εμείς θα την επανασυστήσουμε όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί».  
«Εμμονή με την δημόσια τάξη»
Λάβρος εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης επίσης και τα θέματα δημόσιας τάξης στα οποία δείχνει εμμονή η κυβέρνηση, ενώ όπως κατήγγειλε δείχνει ανοχή στα φαινόμενα βίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ζούμε την εποχή της δικτατορίας, σταματήστε να προβοκάρετε καταστάσεις. Δεν χρειάζεται τόση εμμονή κατά της δημόσιας Τάξης. Το πρώτο που κάνατε όταν ήρθατε στην κυβέρνηση είναι να καταργήσετε τις φυλακές Τύπου Γ. Αυτοί που επωφελήθηκαν από αυτή την διάταξη ήταν οι τρομοκράτες».
Τι είστε κ. Τσίπρα; Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;  
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΝΔ. απεύθυνε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό «Τα θύματα της πολιτικής σας είναι πλέον οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τα γκέτο; Πότε θα δείξετε επιτέλους βούληση για να δείξετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Πείτε μας, τι είστε κ. Τσίπρα, Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Με απάθεια κοιτάτε κάθε τρόλει που καίγεται. Εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη. Λέμε ναι στο νόμο και όχι στο φόβο. Η κυβέρνηση της ΝΔ. θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών. Συμβολίζετε κ. Τσίπρα μια εποχή κατάθλιψης. Ευτυχώς η εποχής σας τελειώνει». 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/mitsotakis-valate-tin-egklimatikotita-mesa-stin-kathimerinotita