Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, πλέον, ο αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας των Γεωργιανών, οι οποίοι τον περασμένο Αύγουστο εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα "Το Γειτονικόν", του άτυχου 67χρονου Μανώλη Οικονόμου, και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά.

Η ταβέρνα του άτυχου άντρα

Η ταβέρνα του άτυχου άντρα

Παράλληλα, οι κακοποιοί είχαν βασανίσει και τη σύζυγό του, η οποία, όμως, επέζησε.

Περισσότερα στοιχεία γι' αυτή την πολύκροτη υπόθεση, καθώς και για την εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στην Ελλάδα, θα δώσει σήμερα, στις 13:30, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης.

 

Φρικτά ήταν τα βασανιστήρια που έζησε στα χέρια των Γεωργιανών δολοφόνων του, ο άτυχος 67χρονος

Οι δράστες της δολοφονίας τους είχαν σπάσει τα πλευρά ένα προς ένα, του προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία στα σωθικά από τα σφοδρά, συνεχή και βίαια χτυπήματα στο σώμα, το πρόσωπο και το κεφάλι, μέχρι να τους πει που βρισκόταν και το τελευταίο  ευρώ στο σπίτι, που βρισκόταν και το τελευταίο κόσμημα και αντικείμενο έστω και μικρής αξίας...

Και αφού τα έκαναν όλα αυτά, δεν του έβγαλαν ποτέ την πετσέτα από το πρόσωπο και τη μύτη με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο, ενώ ταυτόχρονα από το σοκ και τα βαριά εσωτερικά τραύματα που του είχαν προκαλέσει η καρδιά του έπαψε να χτυπά.

 

Δείτε τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας

Α) (επ) TSETSKHLADZE (ον) ALEKSANDRE του MERABI και της MARINA που γεννήθηκε το 1988 στη Γεωργία

 

 

B) (επ) UGULAVA (ον) GRIGOLI του IBAN και της DOLLORES που γεννήθηκε το 1980 στη Γεωργία

 

 

Γ) (επ) SHAKHMAZOV (ον) IGOR του MURADI και της ANI που γεννήθηκε το 1985 στη Γεωργία

 

 

Δ) (επ) SOROZANISHVILI (ον) SOSO του IMEDI και της LALI που γεννήθηκε το 1986 στη Γεωργία

 

 

Ε) (επ) BURDULI (ον) LASHA του GIUI και της NAZO που γεννήθηκε το 1979 στη Γεωργία

 

 

Στ) (επ) DZINCHARASE (ον) MALHAZ του IURA και της SUZANA που γεννήθηκε το 1973 στη Γεωργία

 

 

Ζ) (επ) KATZADJE (ον) IRAKLI του JEMALI και της MANANA που γεννήθηκε το 1981 στη Γεωργία

 
 
Το χρονικό του εγκλήματος
 
Ξημερώματα της 16ης Αυγούστου - γύρω στις 03:30 - τουλάχιστον τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ανδρόγυνου (στην Ξερή Ελιά) από το παράθυρο του ισογείου και τους ξύπνησαν με φωνές και χτυπώντας τους.
 
 
Αμέσως τους έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τους φίμωσαν... Μετά από αρκετή ώρα απειλών και χτυπημάτων, όπου οι ληστές απαιτούσαν να τους υποδείξει το ζευγάρι, που είχαν κρυμμένα τα χρήματά τους, κάτι το οποίο φαίνεται γνώριζαν καλά οι δράστες, η σύζυγος τους υπέδειξε μία βαλίτσα που είχε μέσα 40.000 ευρώ.
 
Μάλιστα, το ζευγάρι είχε δύο Γεωργιανούς στη δούλεψή τους στην ταβέρνα και γνώριζαν κάποιες λέξεις στην γλώσσα τους. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε αργότερα η 58χρονη σύζυγος στις Αρχές, η γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες μεταξύ τους, της φάνηκε με αρκετή σιγουριά πως ήταν γεωργιανά.
 
 
Μόλις οι δράστες πήραν την βαλίτσα και ικανοποιήθηκαν από τη λεία τους και ενώ ήδη είχαν χωρίσει το ζευγάρι, οδηγώντας τον άντρα στο σαλόνι, όπου τον έδεσαν σε μία καρέκλα και τον φίμωσαν, τότε έδωσαν υπνωτικά χάπια στην 58χρονη και την ανάγκασαν να τα καταπιεί και στη συνέχεια της φόρεσαν μία κουκούλα και την εγκατέλειψαν δεμένη στην κρεβατοκάμαρα...
 
Όταν πέρασαν περίπου δύο ώρες και ενώ πλέον ήταν 5 το πρωί, η 58χρονη συνήλθε και με δυσκολία πήγε μέχρι το σαλόνι, όπου ανακάλυψε τον άντρα της νεκρό. Σε κατάσταση σοκ κάλεσε τις Αρχές που σύντομα έφτασαν στο σημείο, ενώ μετέβη στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Ασφάλεια Αττικής και ιατροδικαστής.
 

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Οικονόμου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε ξεκινήσει από μάγειρας σε πλοία και συνήθιζε να δίνει σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, το φαγητό που περίσσευε στο τέλος της ημέρας. 

Η Χριστίνα Μερτζάνη-Οικονόμου είχε γίνει θέμα τον περασμένο Ιούνιο στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times μιλώντας για την Ελλάδα της κρίσης. Ο δημοσιογράφος έγραψε για εκείνη ότι εργάζεται 12 ώρες την ημέρα στο μαγαζί τα τελευταία 23 χρόνια.