Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Προσερχόμενος ο κ. Μοσκοβισί σε δήλωσή του τόνισε ότι η " 20η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία- ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα" συμπληρώνοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β' αξιολόγηση.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί - Νταισελμπλουμ όπου ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί εντελώς το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.