Με την παρουσία των Γιώργου Μανθάτη, Θανάση Ανδρούτσου, Παναγιώτη Ρέτσου, Δημήτρη Νικολάου και Δημήτρη Σκαφίδα έκοψε σήμερα το απόγευμα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στον πολυχώρο «Απόλλων», στα Καμίνια, η Κεντρική Σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Οι πέντε ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας τίμησαν με την παρουσία τους την πολύ όμορφη γιορτή στην οποία συμμετείχαν τα 350 παιδιά της Κεντρικής Σχολής του Ολυμπιακού. Στη συγκεκριμένη Σχολή (Ελαιώνας) είχε κάνει και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Θανάσης Ανδρούτσος, πριν μεταπηδήσει στην Ακαδημία και από εκεί στην πρώτη ομάδα.

Τα πέντε μέλη της ομάδας αποθεώθηκαν από τους μικρούς ποδοσφαιριστές που τους έχουν ιδνάλματα και άκουσαν από εκείνους συμβουλές για την πορεία τους.

 

«Να βλέπετε την πορεία τους...»

Η είσοδος τους στον πολυχώρο έγινε την ώρα που έπαιζε το video με τα κατορθώματα τους στην Ακαδημία και στην πρώτη ομάδα και την παρουσίαση τους ανέλαβε ο Διευθυντής Σχολών κ. Βασίλης Νάνος ο οποίος τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας που είναι εδώ σήμερα αυτά τα παιδιά. Τα λέμε παιδιά αλλά είναι μέλη της α’ ομάδας του Ολυμπιακού. Του Πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Θανάσης είχε ξεκινήσει από την Σχολή σας, την Σχολή Ελαιώνα, και πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους σας. Ο Παναγιώτης έγινε ο νεότερος αρχηγός της ομάδας. Ο Γιώργος, ο Δημήτρης και ο Δημήτρης που είναι μαζί μας σήμερα ήταν εκεί όπου ήσασταν και εσείς. Θα πρέπει να βλέπετε την πορεία αυτών των παιδιών. Καλό είναι να σας πουν και δυο λόγια. Εύχομαι σ’ όλους σας υγεία και καλή πρόοδο».

«Κάποτε ήμασταν στην ίδια θέση»

Ο Γιώργος Μανθάτης μιλώντας προς τα παιδιά τόνισε: «Εύχομαι καλή χρονιά σ΄όλους. Κάποτε ήμασταν και εμείς στην ίδια θέση μ’ εσάς και το όνερο μας έγινε πραγματικότητα. Να ευχαριστιέστε το ποδόσφαιρο γιατί είναι ωραίο άθλημα». Ο Θανάσης Ανδρούτσος είπε: «Καλή χρονιά σ’ εσάς και τις οικογένειες σας. Το πιο σημαντικό που θα σας πω είναι να αγαπάτε το ποδόσφαιρο και να είστε χαρούμενοι όταν παίζεται. Πάντα βέβαια να είστε καλοί μαθητές και σωστοί άνθρωποι».

«Τρομερό συναίσθημα»

Ο αρχηγός Παναγιώτης Ρέτσος σημείωσε: «Καλησπέρα παιχταράδες μου. Καλή χρονιά με υγεία. Θέλω να σας πως να αγαπάτε το ποδόσφαιρο. Είναι σπουδαίο να κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα. Εμείς σχεδόν ένα χρόνο το ζούμε όλο αυτό και είναι τρομερό συναίσθημα».

«Να αγαπάτε το ποδόσφαιρο»

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε: «Καλή χρλονιά με υγεία σ’ όλους σας . Όπως είπαν και τα παιδιά να αγαπάτε το ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι ωραίο. Να είστε όλοι καλά».

«Παράδειγμα για όλους»

Ο «βενιαμίν» της πεντάδας Δημήτρης Σκαφίδας υπογράμμισε για τους τέσσερις συμπαίκτες του: «Καλή χρονιά με υγεία σ’ όλους σας. Το πιο σημαντικό ειναι να βλέπετε αυτά τα τέσσερα παιδιά που είναι εδώ μαζί μας σήμερα. Είναι παραδείγματα για όλους. Εγώ τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα στην ομάδα αλλά αυτά τα παιδιά ήταν στη θέση μας και τώρα σκοράρουν και πανηγυρίζουν τις νίκες της ομάδας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Να τους έχετε ως πρότυπα. Είναι χρυσά παιδιά και καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουν αρχές από την οικογένεια τους και άκουγαν πάντα τους προπονητές τους».

Οι τυχεροί

Μετά από τις ομιλίες τα πέντε παιδιά της πρώτης ομάδας έκοψαν τις πίτες των τμημάτων και μοίρασαν τους ποδοσφαιριστές της Σχολής την βασιλόπιτα. Φυσικά φωτογραφήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης και με τα παιδιά που βρήκαν τα φλουριά τα οποία ... χάριζαν πλούσια Ολυμπιακά δώρα. Οι τυχεροί που βρήκαν τα φλουριά είναι οι: Μπαλίνσκι Μιχάλης, Γεωργοπαπαδάκης Γιάννης, Κατσαβριάς Χάρης, Σαράκος Γιάννης, Μιχαήλ Σιδηρόπουλος, Παπαδόπτερος Παναγιώτης, Δημητρίου Παναγιώτης, Μουρελάτος Κωνσταντίνος, Κούλογλου Νίκος, Γκίνο Αντόνιο, Πρεβεζιάνος Χρήστος, Καρακώστας Χρήστος, Μπαλίδης Χρήστος, Δήμας Σπύρος, Παναγάκος Ηλίας, Δημητρίου Χρήστος.

Το συγκρότημα

Ξεχωριστό... χρώμα στην εκδήλωση έδωσε και το μουσικό γκρουπ, με παιδιά της Σχολής, τα οποία έπαιξαν τον ύμνο του Ολυμπιακού και ξεσήκωσαν όλα τα παιδιά που «τράνταξαν» με τις φωνές του την αίθουσα! Τα μέλη του γκρουπ που ενθουσίασαν τους πάντες είναι: Γιώργος Γιωργακόπουλος ( ταμπουρά) , Πόπη Γλυνιά (κιθάρα), Κατσάνος Γιώργος (κιθάρα), Θοδωρής Κατσούλης (τρίγωνο), Θοδωρής Γλυνιάς (φλογέρα), Σελήνη Γλυνιά (βιολί).

Τα βραβεία

Στην διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και ποδοσφαιριστές της Σχολής που έχουν ξεχωρίσει και στο σχολείο με τις επιδόσεις τους. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε ο Άγγελος Μπίλιας για το ήθος του, την συνέπεια του και τους βαθμούς του στο σχολείο, ο Χρήστος Πρεβεζιάνος που ήρθε από την Ιθάκη στον Πειραιά για να κυνηγήσει το όνειρο του και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και μαθητής, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος που σε ηλικία 11 ετών πέτυχε στις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο για πτυχίο σολίστ και καθηγητή πιάνου και ο Μάνος Σάμιος που είναι ο νεαρότερος (5 ετών) αθλητής της Σχολής και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του στην Σχολή.

«Οικογένεια, σχολείο, ποδόσφαιρο»

Τις βραβεύσεις έκαναν ο προπονητής της Ακαδημίας και προπονητής τερματοφυλάκων των Κεντρικών Σχολών κ. Σωκράτης Κοψαχείλης και οι προπονητές της Ακαδημίας κ. Κώστας Σοφιανός και κα Κατερίνα Φαλίδα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τη Σχολή Ρέντη. Ο κ. Κοψαχείλης μιλώντας στα παιδιά τόνισε: «Καλή χρονιά σ’ όλους. Στην ηλικία που είστε καθημερινά περπατάτε σε τρεις δρόμους. Ο ένας είναι ο δρόμος της οικογένειας σας με τους γονείς σας, ο άλλος ο δρόμος του σχολείου που θα σας δώσει εφόδια για το μέλλον και ο τρίτος είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο μας δίνει χαρά και μας ξεκουράζει. Ακούμε τους γονείς μας, τους καθηγητές μας και τους προπονητές μας. Καλή χρονιά σ’ όλους σας».

Η πίτα των τεχνικών

Ο επίλογος της γιορτής περιελάμβανε την κοπή της πίτας για τους προπονητές της Σχολής. Την πίτα έκοψε ο κ. Βασίλης Νάνος και οι προπονητές της Σχολής που είναι ο Δημήτρης Κριμιτζάς, ο Θωμάς Ροκάι, ο Διονύσης Ρουμαντζάς και ο Χρήστος Ρόγκας, ο υπεύθυνος Χρήστος Σολωμός και ο φυσιοθεραπευτής Πάνος Περιμένης αφού πήραν τα κομμάτια τους ευχήθηκαν καλή χρονιά στα παιδιά! Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Έλσα Πιτσάκη.