Με το βλέμμα  στραμμένο στο σημερινό Euro working group η Αθήνα περιμένει με αγωνιά τις εξελίξεις καθώς από  την συνεδρίαση των τεχνοκρατών  θα φανεί εάν υπάρχει ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης μέσα στον Φεβρουάριο ή η όποια λύση  θα μετατεθεί για την άνοιξη.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ωστόσο δεν δημιουργεί  μεγάλες προσδοκίες καθώς τα μηνύματα που  έρχονται από την άλλη πλευρά του ατλαντικού επιβεβαιώνουν απλώς ότι το ΔΝΤ επιμένει στα σκληρά και δύσκολα μέτρα ενώ ακόμα δεν έχει  γίνει γνωστό εάν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν αποφασίσει για το εάν το ταμείο  θα παραμείνει  στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης .

Την ίδια στιγμή οι  πρωτοβουλίες που  έχουν πάρει τόσο ο πρόεδρος της Κομισίον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Νταινσεμπλουμ δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς –τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα-καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε φαίνεται να επιμένει ότι μόνο με την παραμονή του ταμείου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και η Β αξιολόγηση θα κλείσει.

Έτσι όλες  οι πλευρές έχουν παγώσει τις οποίες κινήσεις επρόκειτο να κάνουν περιμένοντας την επόμενη κίνηση του σκληρού της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό του τραγέλαφου που επικρατεί πάντως σε όλη αυτή την ιστορία είναι και το  γεγονός ότι ενώ την μία  μέρα ο Γέρουν Νταινσεμπλουμ εμφανίστηκε  να κατηγορεί το ΔΝΤ λέγοντας  ότι όλα αυτά που ζητάει είναι απάνθρωπα την επομένη-δηλαδή χθες με δηλώσεις του  υιοθέτησε  την άποψη Σόιμπλε λέγοντας ότι εάν δεν παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ούτε η Ολλανδία θα μετέχει στην διάσωση της Ελλάδας.

Οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι ο Πρόεδρος του  Eurogroup για δικούς του λόγους –που έχουν να κάνουν με την προεκλογική περίοδο στην Ολλανδία-αλλάζει καθημερινά απόψεις θεωρούν ωστόσο  ότι όλη αυτή η συμπεριφορά επιβαρύνει το ήδη προβληματικό κλίμα.