Την πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανάπλασης, οι οποίες ολοκληρώνονται τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν πλακόστρωση με φυσικό κυβόλιθο (γρανίτης), νέες δενδροφυτεύσεις, νέο φωτισμό και παγκάκια, νέο συντριβάνι, καθώς και νέα παιδική χαρά.
 
Ο κ. Μώραλης, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, Αλέξανδρο Αργουδέλη και τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά, Αχιλλέα Κουτσοδόντη.

Για τον ικανοποιητικό ρυθμό των έργων, ο Δήμαρχος της πόλης μας δήλωσε:

"Επισκέφθηκα σήμερα την πλατεία Καναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα, ώστε να ενημερωθώ για την πορεία των εργασιών ανάπλασης. Διαπίστωσα με ικανοποίηση οτι είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. 

Η πλατεία Καναρη θα εχει παραδωθει τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Στον πεζόδρομο της Νικήτα εντατικοποιούμε την δουλειά, για να παραδοθεί στους πολίτες του Πειραιά και τους καταστηματάρχες της περιοχής νωρίτερα από ότι είχαμε αρχικά προγραμματίσει. Στις 30 Νοεμβρίου.

Με σταθερά βήματα αλλάζουμε τον Πειραιά και βελτιώνουμε την καθημερινότητα τον πολιτών. Είναι για εμάς ενα στοίχημα που θα το κερδίσουμε".

Εμφάνιση IMG_1415.JPG
 
Εν συνεχεία, ο κ. Αργουδέλης επιθεώρησε τις εργασίες ανάπλασης στη Νικήτα, μαζί με τον κ. Κουτσοδόντη.
 
Ο Δήμος Πειραιά, με ενημερωτική επιστολή προς τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Νικήτα, γνωστοποίησε ότι οι εργασίες θα πραγματοποιούνται πλέον καθημερινά.

Εμφάνιση 1418.jpg
 
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε οι εργασίες να πραγματοποιούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να μην επηρεάζεται η λειτουργία των καταστημάτων. Έπειτα όμως από αίτημα των καταστηματαρχών, προκειμένου να επισπευσθούν οι εργασίες, άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός και το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση του πεζόδρομου της Νικήτα, υλοποιείται μετά από δέσμευση του Δημάρχου της πόλης μας, Γιάννη Μώραλη, και αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.