Ανάμεσα στις εκλογικές περιφέρειες που έχει "οργώσει" ανά την Ελλάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της προεκλογικής  του εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Πειραιάς.

Μετά το πέρασμά του από την Β' Πειραιά το περασμένο Σάββατο, και συγκεκριμένα από τον Κορυδαλλό (δείτε το σχετικό θέμα εδώ: Περιοδεία Τζιτζικώστα στον Κορυδαλλό (ΦΩΤΟ)), ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. κατηφόρησε για δεύτερη φορά στην Α' Πειραιά, έπειτα από εκείνη που πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα, όταν και επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Σεραφείμ, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (διαβάστε εδώ: Στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ΦΩΤΟ)).

Πιο αναλυτικά, ο Μακεδόνας πολιτικός έφτασε στο Μεγάλο Λιμάνι γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγη ώρα, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης μας, καθώς όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν καλά "έχει πολλούς φίλους στον Πειραιά και ενδιαφέρεται πολύ για το έργο της Μητρόπολης".

 

Αργότερα, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στην πλατεία Κοραή - και συγκεκριμένα στην καφετέρια "Χάι Λάιφ" - όπου όπου εκφώνησε λόγο. Με το πέρας της ομιλίας του, ο υποψήφιος αρχηγός της κεντροδεξιάς παράταξης συνομίλησε με αρκετά "γαλάζια" στελέχη που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ανταλλάσσοντας απόψεις επί θεμάτων που απασχολούν τον λαό και τον τόπο μας, αλλά και δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δαβάκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου, Γιάννης Μελάς.