Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Ελληνικό, όπου πρόσφυγες δεν άφησαν  τον υπουργό, Γιάννη Μουζάλα να μπει στα γραφεία της δομής.

O Yπουργός θέλησε ο ίδιος να "σπάσει" το λουκέτο με το οποίο είναι κλειδωμένη η πόρτα. Όταν οι πρόσφυγες του είπαν πως δεν μπορεί να περάσει, τους απάντησε «go away». Μικρά παιδιά σκαρφάλωσαν στην πόρτα κι άρχισαν να φωνάζουν, ενώ ο υπουργός έκανε διαπραγματεύσεις με έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ζητούσε να του φέρουν εργαλεία  για να σπάσει το λουκέτο και να μπει στο χώρο όπου υπάρχει το συσσίτιο και ο οποίος τελεί υπό κατάληψη.

Μετά από διαβουλεύσεις και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα ο Γιάννης Μουζάλας κατάφερε να μπει στον καταυλισμό.
"Να μην ξανακλείσει η πόρτα. Είμαστε κράτος με νόμο", είπε ο υπουργός προς τον αστυνομικό, παραδίδοντάς του την αλυσίδα από την πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.

 
 Ο Δήμαρχος Ελληνικού στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

"Δεν θα πάω τώρα που πήγε ο υπουργός στο Ελληνικό και έφαγε πόρτα για αυτά που έχω καταγγείλει εδώ και μήνες ότι δηλαδή κουμάντο κάνουν οι ΜΚΟ" δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μένουν 2.500 άνθρωποι χωρίς ζεστό νερό, χωρίς συνθήκες υγιεινής.
"Έχουν δίκιο οι πρόσφυγες που φωνάζουν" τόνισε και ζήτησε "να ανοίξουν σε όλη την Αττική χώροι που να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς".