Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τον Ηρακλή και πέτυχε μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί, πέτυχαν τρία γκολ και χάρισαν θέαμα στους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Βιάνα, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Θρύλου. Στο 42’ ο Ελιουνούσι διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού και στο 56’ ο Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον αφήνουν πίσω τους τον αγώνα με τον Ηρακλή και στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς, καταφέρνοντας να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 2’ της αναμέτρησης με γκολ του Βιάνα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Θρύλου εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, ο οποίος έφτασε τις 7 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και με όμορφη κεφαλιά από το σημείο της μικρής περιοχής του Ηρακλή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Μάλιστα, ο νεαρός αμυντικός του Θρύλου με το συγκεκριμένο τέρμα πέτυχε το «παρθενικό» του γκολμε τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, χωρίς να απειλούνται καθόλου από τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη. Στο 16’ ο Σεμπά έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια προσπάθησε να νικήσει τον Χουάντερσον, ενώ στο 33’ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή σταμάτησε δύσκολα και το ωραίο σουτ του Φορτούνη. Ο ηγέτης του Θρύλου προσπάθησε να νικήσει τον πορτιέρο των Θεσσαλονικιών επίσης στο 37’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή. Επειτα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα διπλή χαμένη ευκαιρία, με τον Φιγκέιρας αρχικά και τον Φορτούνη στη συνέχεια να μη μπορούν να σκοράρουν. Αυτό που δεν κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» λίγο νωρίτερα το πέτυχε ο Ελιουνούσι στο 43’, με τον Νορβηγό με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φιγκέιρας να κάνει το 2-0 για τον Θρύλο, σκορ το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ ο Σεμπά απείλησε τον Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα ο Θρύλος έκανε το 3-0 με τον Φορτούνη. Η φάση ξεκίνησε από την πολύ ωραία μπαλιά του Σεμπά στον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε το σουτ του «ερυθρόλευκου» στράικερ, όμως, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που με δυνατό σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Στο 70’ ο Καπίνο πραγματοποίησε μια πολύ σπουδαία απόκρουση και έδειξε για πολλοστή φορά πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του. Η μπάλα πέρασε από την άμυνα του Ολυμπιακού και έφτασε στον Κούρο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, όμως, υπολόγιζε χωρίς τον Καπίνο, ο οποίος έδιωξε εξ’ επαφής με τα πόδια!  Στο 76’ ο Σεμπά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως, ο Χουάντερσον έπεσε και έδιωξε. Ενα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Ιντέγε να απειλήσει. Ο Φορτούνης βρέθηκε δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Νιγηριανό, ο οποίος ωστόσο δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Χουάντερσον. Ετσι, το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κιοτζένη, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.