Έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη στοματική υγεία,  διανέμεται στα σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά και πιο συγκεκριμένα από τη  Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών,  στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας, προκειμένου οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς να ενημερωθούν για το θέμα αυτό.
 
Τα έντυπα περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για τους βασικούς τρόπους προστασίας των δοντιών και τη διατήρηση της στοματικής υγείας, καθώς και για την αντιμετώπιση επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών, με οδηγίες πρώτων βοηθειών.
 
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας, επωφελούνται κάθε χρόνο όλα τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των ειδικών σχολείων και σχεδόν το σύνολο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πειραιά.
 
Οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί την ενημέρωση της περιοχής ευθύνης του και θέλει να προμηθευτεί έντυπο υλικό ή να κάνει ανάρτηση στον ιστότοπό του, μπορεί να απευθυνθεί με αίτησή του στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και να προμηθευτεί το αντίστοιχο υλικό.
 
Τα στοιχεία της υπηρεσίας είναι τα εξής:

Δήμος Πειραιά, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς Τ.Κ. 18532, τηλεφωνικά στο 2131601869 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]