Την ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σχετίζονται με την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, επικαιροποίησαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, και ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού προγράμματος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) που αφορά προμήθεια νέων ασθενοφόρων, κατασκευή χώρων φιλοξενίας με σύγχρονες προδιαγραφές, δημιουργία νέων χειρουργείων με ταυτόχρονη κατά 5% μείωση των εισφορών των Δήμων μελών.

Επίσης εξετάστηκε αναλυτικά ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός των δύο φορέων. Από την αξιολόγηση που ακολούθησε προέκυψαν δυνατότητες κοινής δράσης στους ακόλουθους τομείς:

1. Ενίσχυση και διάχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

2. Βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων του αστικού περιβάλλοντος που αφορούν στη ποιότητα ζωής των πολιτών (θόρυβος, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, διαχείριση νερού, κομποστοποίηση, υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης κ.ά)

3. Προστασία και ο έλεγχος της δημόσιας υγείας μέσα από τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).

4. Πυρασφάλεια και φύλαξη από την παράνομη υλοτομία του Όρους Αιγάλεω

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος, Γιώργος Καπλάνης, σημείωσε ότι: "Η από κοινού αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων με τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. μεγιστοποιεί τα παραγόμενα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση. Όσο αφορά στον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. η υποδομή και η δράση του είναι υποδειγματικός και οι υποδομές εξαιρετικές. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζόμενους".

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε ότι: "Η διαρκής προσπάθεια του Συνδέσμου για υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με περιβαλλοντικούς όρους, βρίσκει ουσιαστική ανταπόκριση στο πρόσωπο του Δημάρχου. Εκτιμούμε ότι η αυτοδιοικητική του διαδρομή και το ουσιαστικό του ενδιαφέρον, για θέματα περιβάλλοντος αποτελούν εγγύηση και ποιότητας ζωής κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας".