Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά, για τις καθαρίστριες, τους καθαριστές και τους σχολικούς τροχονόμους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Πειραιά.
 
Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Βασίλειος Πόπης.
 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης ευχαρίστησε τους καθαριστές,  τις καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους για την αγαστή συνεργασία  και δήλωσε ότι η Σχολική Επιτροπή θα ανταποκριθεί σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.
 
Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος ανέφερε ότι με αφορμή την ημερολογιακή αλλαγή,  γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση αυτή προς τιμή των καθαριστών/στριων και των τροχονόμων των σχολείων και από την αλλαγή αυτή θα πρέπει να εμπνευστούμε από συναισθήματα που θα γίνουν ορόσημο,  για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να κάνουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των εργασιών στα σχολεία μας.
 
Ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μακρής παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε για καλή και ευδόκιμη χρονιά.
 
Οι καθαριστές/στριες και οι τροχονόμοι ανταποκρίθηκαν με το θερμό χειροκρότημά τους.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Αρβανίτου Δέσποινα,  ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Παιδείας κ. Αγγελετάκης Γεράσιμος. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά ο κ. Ζαχαρίου Δημήτριος, εκπαιδευτικός  Μουσικής Α/θμιας Εκπ/σης.