Στην Αθήνα έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Χουάν Κάρλος Παρέδες, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού μετά τους Αλί Σισοκό και Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο 29άχρονος μπακ λίγο μετά τις 3:30 έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πλέον απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο αμυντικός από το Εκουαδόρ αναμένεται τις επόμενες ώρες να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Ο ταχύτατος μπακ αποτελεί επιλογή του Πάουλο Μπέντο, ώστε να καλυφθεί το κενό στο δεξιό άκρο της άμυνας, μετά την παραχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί για την Χαλ.

Αξιζει να σημειώσουμε ότι ο Παρέδες αποτελεί τον βασικό δεξιό μπακ της εθνικής του Ισημερινού, με συνολικά 68 διεθνείς συμμετοχές. Εως το καλοκαίρι του 2014 είχε αγωνιστεί μόνο εντός των συνόρων, αλλά το τμήμα σκάουτινγκ της Ουντινέζε τον ανακάλυψε στην Μπαρτσελόνα του Κίτο και αυτομάτως πήρε μεταγραφή για τη Γουότφορντ, παίρνοντας αμέσως θέση βασικού στην ιστορική χρονιά της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στην πρώτη σεζόν Πρέμιερ Λιγκ συνέχισε να αποτελεί μία από τις επιλογές του τότε τεχνικού, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ωστόσο, φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Η πρόσληψη του Βάλτερ Ματσάρι από τον λονδρέζικο σύλλογο έφερε και αλλαγή συστήματος στο σε 3-5-2, με τον Ιταλό τεχνικό να αποκτά τους Γιάνμαατ και Ζούνιγκα, τους ακραίους μπακ της εθνικής Ολλανδίας και εθνικής της Κολομβίας! Με αποτέλεσμα ο Παρέδες να μείνει στο περιθώριο.

Οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι ο Παρέδες βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και αυτό φέρεται να έχει μεταφέρει και ο Χοσέ Χολέμπας στους ανθρώπους των Πειραιωτών, που έψαξαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον παίκτη. Και η αλήθεια είναι ότι όσα τους μεταφέρθηκαν ήταν άκρως θετικά.