Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες.

«Η κα Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τις “εποικοδομητικές συζητήσεις” με την Ελλάδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης, πως η επικεφαλής του Ταμείου κατέστησε σαφές πως «το ΔΝΤ θα παραμείνει πλήρως εμπλεκόμενο» στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία.

Όλα αυτά έρχονται μετά τη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Bloomberg στην οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του, το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Παράλληλα εξήγησε πως αν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα αποτελέσει ένδειξη πως οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις τους και «το πρόγραμμα θα τερματιστεί επειδή θα έχει καταστραφεί η προϋπόθεση ύπαρξής του, η βάση του».