Πολιτική θύελλα προκαλεί η πρόταση του ΔΟΛ και η απόδοχή της από τον Βασίλη Μουλόπουλο να αναλάβει την τύχη του συγκροτήματος . Η αντίδραση των κομμάτων ήταν άμεση, καθώς είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε με τοποθετήσεις στελεχών τους, έσπευσαν να καταδικάσουν αυτό που ουσιαστικά είναι μια κυβερνητική ανάμειξη σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Επισημαίνουν εξάλλου πως με την στάση της αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκβιάζει τον εκδότη, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου κάνει λόγο για προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου. Η Αυγή πάντως από την πλευρά της αφαίρεσε το όνομα του δημοσιογράφου από την ταυτότητα της εφημερίδας.
 


Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη προθύμως την πρόταση όπως αναφέρει ο ΔΟΛ ενώ να σημειώσουμε ότι ο κ. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής.
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος πριν αναλάβει ζήτησε εεγυήσεις. Πρώτον την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και δεύτερον την συνέχιση κυκλοφορίας των εφημερίδων και της λειτουργίας των άλλων μέσων του Ομίλου.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στα Media και προκαλεί αντιδράσεις ενώ αναμένεται να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης και στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η λύση Μουλόπουλου προκρίθηκε κατόπιν διαδοχικών επαφών του πρώην δημοσιογρ'αφου του συγκροτήματος με τον Σταύρο Ψυχάρη, Μετά την πρώτη συνάντηση η οποία διαψεύστηκε και στην οποία φέρεται να ήταν παρών και ο Νίκος Παππάς έγινε ακόμη μία το περασμένο Σάββατο. Πριν δρομολογηθεί η επάνοδος Μουλόπουλου είχε προηγηθεί η παραίτηση του διευθυντή των ΝΕΩΝ Δημήτρη Μητρόπουλου.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τις πιστώτριες τράπεζες του Ομίλου αλλά και πιθανούς επενδυτές.
Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός, ότι η επιστροφή του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα πριν την εμφάνιση του Σταύρου Ψυχάρη στον ανακριτή, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ.
Η ανακοίνωση και οι αντιδράσεις
Στην λιτή ανακοίνωσή του ο ΔΟΛ αναφέρει:
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.».
Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.
Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Οι αντιδράσεις
ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής
«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».
Βενιζέλος: Αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού οι εξελίξεις στο ΔΟΛ
Για απόλυτη παράδοση του «δήθεν πανίσχυρου εκδότη» και πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας μιλά σε ανάρτησή του στο facebook ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Προσθέτει, μάλιστα, «μαθαίνουν όλοι τι σημαίνει πραγματική διαπλοκή».
Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ
Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ανέβασε το μήνυμά του στα social media, γράφοντας:
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».
ΚΙΔΗΣΟ: Απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στο χώρο του Τύπου
Με σκληρό τρόπο αντέδρασε και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στον ΔΟΛ.
Το ΚΙΔΗΣΟ τονίζει ότι πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στο χώρο του Τύπου από την κυβέρνηση, μπροστά στην οποία ωχριούν οι υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.
Σημειώνει δε ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.
ΔΗΜΑΡ: Τελικά ο νέος "επενδυτής" στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!
Για ατόπημα μιλά η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.
«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!»
Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολίασε με ανακοίνωσή του, τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ. «Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/diaplokis-to-anagnosma-o-siriza-se-rolosotira-tou-dol