Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπάθησε να ελέγξει τον χώρο των ΜΜΕ φωτογραφίζοντας τον Καλογρίτσα για τα δάνεια της τράπεζας Αττικής και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση για τον Βασίλη Μουλόπουλο και τον ΔΟΛ χαρακτηρίζοντάς τον ως τοποτηρητή.

“Παρουσιάζατε τους εαυτούς σας ως τους αδιαφθορους και σε δυο χρόνια εξελιχθήκατε όχι μόνο στην πιο αποτυχημένη αλλά στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση. Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Το αποδείξατε με το φιάσκο τηλεοπτικού διαγωνισμού. Με τα βοσκοτόπια και τελικά αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Συνεχίζοντας για τα ΜΜΕ είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκη
«Επιχειρήσατε τον έλεγχο ΜΜΕ όταν πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια. Το κάνετε και σήμερα με τους εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε όλους ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια τους συναντούσατε στα κρυφά και συναλλαγήκατε. Κάποιοι συμβιβάστηκαν. Έκαναν τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές τους εκκρεμότητες. Αυτές τις δικαστικές εκκρεμότητες προσπαθήσατε να εκμετελλευτείτε για να επιχειρήσετε να πάρετε τον έλεγχο ΔΟΛ βάζοντας ως τοποτηρητή τον κ.Μουλόπουλο. Μη μας πείτε ότι κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία. Βουλευτής σας και πρόεδρος της Αυγής ήταν. Είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως Αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ. Το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε ο ορισμός διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων. Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Είστε καθεστώς που παλεύει με νύχια και με δόντια να μείνει στην εξουσία»
"Πάρτε το χαμπάρι. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η δημοκρατία είναι ισχυρότεροι από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι.
Τα σχέδιά σας θα καταρρεύσουν πολύ σύντομα. Το μόνο που θα μείνει είναι ένα πολύ βαρύ στίγμα σε εσάς προσωπικά και σε όποιο κόμα εξακολουθεί να ανέχεται αυτή την κατάσταση" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του πέρασε στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.
Επιβεβλημένη σήμερα η πολιτική αλλαγή. Γι’αυτό το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. ΟΙ εκλογές δεν είναι πρόβλημα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα πρέπει να γυρίσει στην κανονικότητα. Κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε τραγικές στιγμές του α’εξαμήνου 2015. Η β αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και μήνες. Δεν ξέρετε κι εσείς οι ίδιοι τι θέλετε για ΔΝΤ. Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο.
Μέσα στο α’ εξάμηνο 2017 θα κριθεί η πορεία της χώρας για μετά το 2018
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τον κίνδυνο της επαναφοράς του Grexit κατηγορώντας την κυβέρνηση για επιπολαιότητα και τυχοδιωκτισμό.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε την πατρίδα στην έξοδο από την κρίση. Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι στα μέσα 2018 η Ελλάδα θα δανείζεται από αγορές. Στην καλύτερη περίπτωση έτσι όπως το πάτε θα παραμείνει διασωληνωμένη και εξαρτώμενη από τους δανειστές μας. Ούτε αυτό όμως σήμερα μπορεί να θεωρείτε δεδομένο με τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην Ευρώπη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με κούραση και οργή ίσως αφαιρέσει κάθε προοπτική περαιτέρω στήριξης μετά τη λήξη προγράμματος. Τότε θα οδηγηθούμε στην αναβίωση σεναρίων GREXIT. Τέταρτο Μνημόνιο ή επαναφορά σεναρίου εξόδου από Ευρωζώνη. Απόδειξη ότι η δική σας επιπολαιότητα και ο τυχοδιωκτισμός φουντώνει φωνές που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.