Εκδήλωση με τίτλο: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η εκδήλωση, στην οποία είναι ομιλητές ο συγγραφέας και γενικός διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ Σταμάτης Μαλέλης και ο διακεκριμένος ψυχολόγος Θάνος Ασκητής, είναι η μοναδική που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του κυρίου Μαλέλη.

«Είναι  μια πολύ σημαντική εκδήλωση που φιλοξενεί ο δήμος δεδομένης της ύπαρξης 500 χιλιάδων Ελλήνων που πάσχουν από κατάθλιψη σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου ψυχικής υγείας το 2015. Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους Έλληνες. Επιπλέον, έχει ανατραπεί η κλασική θεωρία ότι τα βασικά θύματα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι’ αυτή την ύπουλη ψυχική ασθένεια που ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Κορυδαλλού, Παύλος Γερακάρης.