Με αφορμή την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πρακτική που ακολουθήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, και του διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε για δημοσίευμά μας, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την «πένα» στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες.

Ως επαγγελματίες και ως μέλη της ΕΣΗΕΑ, ξεκαθαρίζουμε πως δεν εκφοβιζόμαστε από τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά να υπηρετούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.

Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών, και στον διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένο, που συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας. Δύο ιδιαίτερα μαχητικούς δημοσιογράφους, η αιχμηρή και αποκαλυπτική «πένα» και ο λόγος των οποίων φαίνεται τελικά ότι έχει ενοχλήσει πολλούς.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»