Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επ’αυτοφώρο σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου, διευθυντή του ομίλου των Παραπολιτικών.


Μάκης Βορίδης

Ευτυχώς μέχρι στιγμής ο κ. Καμμένος για να συλλάβει τους πολιτικούς του αντιπαλους στέλνει την αστυνομία και όχι τη στρατονομία. Οψόμεθα όμως.


Λευτέρης Αυγενάκης

Εκφράζω την βαθιά μου ανησυχία για τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η σημερινή απαράδεκτη αυτόφωρη σύλληψη του Διευθυντή της εφημερίδας "Παραπολιτικά" έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς καθεστωτικών παρεμβάσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει από αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς – παρωδίες μέχρι στοχοποίηση συγκεκριμένων μη αρεστών στην κυβέρνηση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Οι πρακτικές αυτές είναι επικίνδυνες για τη Χώρα και τη Δημοκρατία και θα μας βρουν απέναντι.
Ως εδώ!


Γεράσιμος Γιακουμάτος

Είναι σαν να συλλαμβάνεις την ιδια τη Δημοκρατία. Η ενημέρωση είναι το βήμα του λαού. Αν γίνονται συλλήψεις, σημαίνει ότι η Δημοκρατία κάπου πάσχει.


Γιώργος Γεωργαντάς

Είναι πλέον συστηματικό από την πλευρά του κ. Καμμένου να καταθέτει μηνύσεις για αδικήματα προσβολής προσωπικότητος και εν συνεχεία να χρησιμοποιεί τη θέση που έχει στην κυβέρνηση για να κινητοποιεί τον διωκτικό μηχανισμό προκειμένου να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι. Προφανώς δεν αρκεί στον κ. Καμμένο η τακτική ποινική διαδικασία και θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν έχει πιο σιβαρά πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με τις αντιδικίες του με ΜΜΕ. Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση καταχρήσεως εξουσίας.

.
Θεόδωρος Καράογλου

Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και δεν κινδυνεύει από τίποτα. Αυτό μέχρι πριν από λίγο καιρό… Γιατί μερικού μήνες πριν παρατηρούσα την προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει την πολυφωνία, μειώνοντας σε τέσσερα μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα πληροφορούμαι και το περιστατικό της σύλληψης επ’ αυτοφώρου του διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένου, λες και είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δείχνει σε όλο τον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική λογική που έχει η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.. Το καταδικάζω απερίφραστα και απορώ για ποιο λόγο βρέθηκε Εισαγγελέας να δώσει τέτοιου είδους εντολή να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένας λόγος.Νομίζω ότι είναι μια απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια που πρέπει άμεσα να καταδικαστεί από όλους και θα πρέπει άμεσα να αφεθεί ελεύθερος ο κος Τζένος

Ανδρέας Λοβέρδος

Σε συνέχεια της απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών στη Μόρια έρχεται και η κινηματογραφική σύλληψη δημοσιογράφου, εν ώρα εργασίας , μετά από μήνυση του εταίρου του κ. Τσίπρα κ. Καμμένου. Με τις σταλινικές τους πράξεις τους ομολογούν ότι βρίσκονται σε πανικό. Τίποτα όμως πια δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα τους που οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες σε αδιέξοδο.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αλλεργία στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Έχει συνηθίσει στην ελεγχόμενη ενημέρωση. Η προσπάθεια φίμωσης δεν θα περάσει


Γιάννης Μανιάτης

Οι εικόνες ντροπής στη Μόρια δεν αρκούν για να τους κάνουν να αισθανθούν ένοχοι να παραιτηθούν ή να μην κοιμούνται. Οι βόλτες τους όμως σε χειμερινά ευρωπαϊκά θέρετρα τους δίνουν τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους εν ώρα δουλειάς και να ασκούν πολιτικές εθνικολαικισμού και απίστευτης ψευτιάς. Δεν θα τους σώσουν ούτε οι μηνύσεις, ούτε ο πολιτικός τους πανικός. Καταρρέουν και το ξέρουν πολύ καλά. Δεν φοβίζουν πια κανέναν