Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στα Πηγάδια της Ξάνθης με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 38’ ο Ιντέγε και στο 89’ ο Μιλιβόγεβιτς σφράγισε τη μεγάλη νίκη του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός τα έβαλε κόντρα σε όλους σε όλα και πάρα τα αίσχη του διαιτητή Μάνταλου, ο οποίος το μόνο που ήθελε ήταν να σταματήσει τον Θρύλο, πήρε μια παλικαρίσια νίκη. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έβγαλε μαγκιά και με ψυχή ξεπέρασε το εμπόδιο της Ξάνθης και της διαιτησίας και έφτασε σε ένα ακόμα τρίποντο.

Δεν σταματάει πουθενά ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε τους 37 βαθμούς σε 14 παιχνίδια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον μεσοβδόμαδο αγώνα με τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πήρε την κατοχή της μπάλας. Στο 6' ο Μάρτινς έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Στο 8’ ο Φορτούνης έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ιντέγε, ο Νιγηριανός προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 10’ ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Χατζητερζόγλου. Παρότι ήταν μια πεντακάθαρη φάση, καθώς το χέρι του αμυντικού της Ξάνθης ήταν απλωμένο και σε μη φυσιολογική θέση, ο Μάνταλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το... κόλλησε ο Ιντέγε

Στο 18’ μετά από αλλεπάλληλες κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Βιάνα, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει πάνω στον Ζίβκοβιτς. Ο,τι δεν κατάφερε ο Λατινοαμερικάνος αμυντικός το έκανε στο 38’ ο Ιντέγε, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 0-1. Η φάση ξεκίνησε από την ωραία μπαλιά του Μιλιβόγεβιτς στον Σεμπά, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Νιγηριανό, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης.

Οργια Μάνταλου! 

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά χωρίς να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Ζίβκοβιτς. Στο 57’ το ματς έγινε ροντέο, όταν ο Λισγάρας έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Σεμπά. Ο παίκτης της Ξάνθης έριξε σκαριά στο γόνατο του Βραζιλιάνου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τον πόνο. Μάλιστα, τη στιγμή που ήταν κάτω, πήγε ο Σολτάνι από πάνω του και επιτέθηκε φραστικά στον Λατινοαμερικάνο.

Ο Μάνταλος αφού ηρέμισαν τα πράγματα έδωσε κόκκινη στον Λισγάρα για το μαρκάρισμα και κόκκινη στον Σεμπά, αλλά και κίτρινη στον Μποτία. Παρόλα αυτά ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ στον εριστικό Σολτάνι! Ο επιθετικός της Ξάνθης στο 65’ χτύπησε τον Μιλιβόγεβιτς στο πρόσωπο και ο Μάνταλος όχι μόνο δεν του έδωσε κάρτα, αλλά ούτε καν το φάουλ!

Σούπερ εκτέλεση φάουλ και 0-2!

Ο Ολυμπιακός παρά τα όσα συνέβησαν, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Γύριζε την μπάλα και στο 88’ κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή. Μια φάση πάντως στην οποία ο Μάνταλος έκανε και πάλι λάθος. Η μπάλα είχε φύγει από τον Μάρτινς και είχε φτάσει στον Ιντέγε, ο οποίος δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και αντί ο Μάνταλος να δώσει το πέναλτι, γύρισε τη φάση και έδωσε το φάουλ στον Μάρτινς! Παρά τις αλχημείες του διαιτητή, ο Μιλιβόγεβιτς με ένα τρομερό χτύπημα έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 0-2.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (77’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82’ Ορφανίδης), Γουάλας (77’ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Μάριν (66’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε