Νέα νίκη, την έκτη συνεχόμενη και τρίτη φετινή, σημείωσε επί του ΠΑΟ ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να κερδίσει με 77-69, τούτη τη φορά για την Ευρωλίγκα για την πρώτη αγωνιστική του Β' γύρου. Αν και δυσκολεύτηκαν οι Πειραιώτες σε μερικά σημεία, από τη στιγμή που εξαφάνισαν από το γήπεδο τον Καλάθη, μπόρεσαν να πάρουν τις διαφορές όποτε χρειαζόταν και με ένα ξέσπασμα στο τέλος, να επικρατήσουν με οκτώ πόντους. Μεγάλος ο Παπαπέτρου, με τους πόντους του έδωσε ανάσες στην ομάδα, που έφτασε σε μια μεγάλη επικράτηση.

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ... ΚΑΚΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Δεν άρχισε καλά την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ, καθώς του έδωσε αρκετές φορές την ευκαιρία να παίξει στον αιφνιδιασμό. Ενδεικτικό πως το 0-4 έγινε με κλεψίματα των πράσινων. Έγιναν κι άλλα 1-2 στη συνέχεια, αλλά ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βελτιωθεί και να πάρει μια σχετική διαφορά. Και πώς το έκανε αυτό; Μα φυσικά με τη σκληρή του άμυνα.

Όταν τα κατάφερε και έκλεψε μπάλες και ανάγκασε τον αντίπαλο να κάνει λάθη και οι επιλογές του στην επίθεση ήταν άσχημες, όπως επίσης και τα σουτ τους. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός ήταν πιο σοβαρός και μετά από γρήγορο παιχνίδι και καλές επιλογές στην επίθεση, μπόρεσε να περάσει μπροστά, να κρατήσει μια καλή διαφορά και να τελειώσει την Α' περίοδο με 17-11.

Από εκεί και πέρα, το Β' 10λεπτο ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, αλλά από ένα σημείο και μετά, Ρίβερς και Τζέιμς κράτησαν τον ΠΑΟ στο παιχνίδι με δίποντα και τρίποντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Καλός ήταν, απλά χαλάρωσε στην άμυνα. Και αυτό στοίχισε. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Θρύλο μπροστά με 38-37, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως ο ΠΑΟ μάγεψε με το παιχνίδι που έκανε. Τυχερός ήταν στις περισσότερες των περιπτώσεων.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΣΚΟΤΩΣΕ

Από εκεί και πέρα, στο Β' μέρος, ο ΠΑΟ μπόρεσε να αντιδράσει και να περάσει κιόλας μπροστά, αλλά αυτό έγινε για λίγο και με λίγους πόντους. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε από τη μεριά του, κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά αυτός στο σκορ και να... σκοτώσει τον αντίπαλό του. Αφού μπόρεσε λοιπόν να ξεπεράσει αυτό το μικρό σοκ, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν κρατιόταν.

Και αυτός που δεν κρατιόταν καθόλου, ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που με καρφώματα, δίποντα, βολές και προπάντων, τρίποντα, κατάφερε να δώσει στην ομάδα αέρα αρκετών πόντων και να φτάσει σε μια φάση στο 71-63 με ένα σερί 6-0, αντιδρώντας στο 0-7 του ΠΑΟ που είχε κάνει πρωτύτερα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τα καλάθια που έπρεπε τις κρίσιμες στιγμές και μπόρεσε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη με 77-69 και στο 11-5 στις 16 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Με άμυνα μέγγενη για μια ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός και ο Σφαιρόπουλος κατέστρεψαν τα πλάνα του Πασκουάλ και ως εκ τούτου, το παιχνίδι βάφτηκε «ερυθρόλευκο».

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69

Ολυμπιακός: Γκριν 10 (2), Μπρτς 11, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 13 (3), Σπανούλης 12, Γούοτερς 3 (1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 7