Μόλις δύο ημέρες πριν τον ερχομό του 2017 ο Ολυμπιακός, πιστός στις υποσχέσεις του να βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, προσπάθησε όσο μπορεί από την πλευρά του να κρατήσει δυνατή τη... φλόγα για ζωή μερικών πολύ ξεχωριστών ανθρώπων. Κι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άλλοι από παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που δίνουν μάχη για ζωή.

Όπως έκανε στο παρελθόν, έτσι και φέτος, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας μας, στηρίζοντας την προσπάθεια της Stoiximan, βρέθηκε στον σύλλογο γονέων με νεοπλασματική ασθένεια, δηλαδή τη «Φλόγα». Αλμπέρτο Μποτία, Αντρέ Μάρτινς και Ντιόγκο Φιγκέιρας βρέθηκαν κοντά στα παιδιά έχοντας τα χέρια τους γεμάτα δώρα. Βεβαίως, τα παιχνίδια και τα αναμνηστικά της ομάδας μας ήταν το λιγότερο. Το σημαντικό είναι πως βρέθηκαν δίπλα τους και τους χάρισαν αγκαλιές, χαμόγελα και υπέροχες κουβέντες. Τα πρόσωπα των παιδιών «φώτισαν» βλέποντας τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές και δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζονται μαζί τους αλλά και να παίρνουν αυτόγραφα σε μπάλες και ό,τι άλλο επιθυμούσαν.

Τα λόγια της Προέδρου της «Φλόγας», κας Μαρίας Τρυφωνίδη, είναι ενδεικτικά του πόσο σημαντική είναι αυτή η καθιερωμένη, πια, επίσκεψη. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που είναι εδώ μαζί μας και σήμερα. Τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ με τέτοιες επισκέψεις. Βλέπουν τα είδωλά τους και παίρνουν χαρά και κατά κάποιο τρόπο ξεκούραση από τις θεραπείες τις οποίες κάνουν καθημερινά. Ευχαριστούμε φυσικά και την Stoiximan που επί χρόνια είναι σταθερός χορηγός της «Φλόγας». Είναι μαζί μας κάθε χρόνο και σε όποιες ανάγκες έχουμε μας συμπαραστέκεται», ήταν τα λόγια της. 

Παρόντες εκ μέρους της Stoiximan ήταν ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της εταιρείας αλλά και ο Υπεύθυνος Χορηγιών κ. Κώστας Γαλανόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ανέφερε: «Νιώθουμε πολύ ευτυχείς που για ακόμη μια χρονιά, τρίτη για την ακρίβεια, βρισκόμαστε στο πλευρό της Φλόγας. Η Stoiximan στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό όλων αυτών των παιδιών και των οικογενειών που αναζητούν συμπαράσταση σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα. Και για την οικογένεια της Stoiximan, το να προσφέρουμε, να επιστρέφουμε στην κοινωνία και τα μέλη της ένα μέρος της εμπιστοσύνης που μας δείχνει αυτά τα χρόνια, αποτελεί βεβαίως μια από τις πολυτιμότερες δράσεις μας και είναι αυτό για το οποίο νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι. Αυτούς τους ανθρώπους, τους μαχητες της ζωης, η Stoiximan τους αγκαλιάζει, τους επιβραβεύει και τους στηρίζει. Ενέργειες με πρωταγωνιστές τα παιδιά, την οικογένεια και την κοινωνία συνιστούν αδιάσπαστο μέρος της εταιρικής μας δράσης, τις οποίες και ιεραρχούμε πάντα υψηλά, πιστεύοντας μάλιστα, ότι η ανάδειξή τους αποτελεί καθήκον μας. Σήμερα, η Stoiximan μαζί με ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έρχεται για να ευχηθεί σε αυτούς τους πολύ δυνατούς μικρούς ήρωες, δύναμη και κουράγιο για μια καλύτερη, γεμάτη υγεία, χρονιά για αυτούς και την οικογένειά τους. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε χαρά, ιδιαίτερα σε αυτά τα σπουδαία παιδιά. Χρόνια Πολλά και χρόνια γερά».

Ο κ. Δομένικος Μασούλας, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΑΕ Ολυμπιακός, είπε: «Είναι τιμή και χαρά για μας να είμαστε για μία ακόμη χρονιά δίπλα στη Φλόγα. Στηρίζουμε την προσπάθεια που κάνει και ο χορηγός μας, η Stoiximan, για τη στήριξη αληθινών μαχητών της ζωής. Για τη στήριξη των παιδιών που παλεύουν καθημερινά. Που παλεύουν διαρκώς για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζουμε τις δράσεις μας αναφορικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Βοηθάμε όσο μπορούμε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Θέλω να ευχηθώ σε όλους ένα ευτυχισμένο 2017. Να είναι ένα έτος καλύτερο από το προηγούμενο».

Τη χαρά τους γι' αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη εξέφρασαν και οι ποδοσφαιριστές μας μιλώντας στα ΜΜΕ που βρέθηκαν εκεί. Και οι τρεις τόνισαν πόσο περήφανοι αισθάνονται που ο Ολυμπιακός παίρνει τόσο σπουδαίες πρωτοβουλίες.

Αλμπέρτο Μποτία: «Αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος και χαρούμεος όταν πραγματοποιώ επισκέψεις σαν και τη σημερινή. Κάθε φορά που μου λένε να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο δεν το σκέφτομαι καθόλου. Θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες δράσεις και είμαι πραγματικά υπερήφανος που η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός, παίρνει διαρκώς τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες γεμάτες καλοσύνη και ανθρωπιά. Είναι δύσκολες οι στιγμές που βιώνουν αυτά τα παιδιά. Κάνουμε από την πλευρά μας ο,τι μπορούμε. Επαναλαμβάνω πως είμαι πραγματικά χαρούμενος κι ευτυχισμένος που πραγματοποιώ αυτή την επίσκεψη».

Αντρέ Μάρτινς: «Νιώθω τεράστια ικανοποίηση που ήρθα εδώ για να βοηθήσω τα παιδιά που βιώνουν αληθινά δύσκολες στιγμές. Αν βοήθάμε έστω και λίγο αυτό είναι σημαντικό και μας κάνει να αισθανόμαστε εξαιρετικά. Είμαι περήφανος και ως μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού γι' αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία. Μία ακόμα σπουδαία πρωτοβουλία της ομάδας μου».

Ντιόγκο Φιγκέιρας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι εξαιρετικό ότι μπορώ να βοηθάω, έστω και λίγο, τα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα. Το να δίνω χαρά στα παιδιά και μερικές ωραίες στιγμές με κάνει πραγματικά ευτυχή». 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/stoiximan-ke-olimpiakos-stirizoun-ti-floga