Έχοντας σούπερ σταρ της βραδιάς τον Φελίπε Πάρντο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον με το... "ενάμιση πόδι" στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα και από τη μεγάλη νίκη του με 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Γεὠργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Ο Κολομβιανός άσσος ήρθε από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον Ερνάνι και σημείωσε δύο γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή και να την τοποθετήσει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα στάθηκε άτυχη, καθώς εκτός από το γκολ που δέχτηκε κόντρα στη ροή του αγώνα (Χότζιτς 21’), έχασε πέναλτυ στο 54’ με τον Φορτούνη, ενώ σπατάλησε κι άλλες ευκαιρίες. Ο "από μηχανής θεός" Πάρντο όμως είχε αντίθετη άποψη και ανέτρεψε τα πάντα.

Πλέον, οι Πειραιώτες θέλουν έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση  στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε συνδυασμό και με την ήττα της Άρσεναλ από την Μπάγερν στο Μόναχο (5-1).

 

 

Πως κυμάνθηκε ο αγώνας

Εντυπωσιακό το κορεό των ΓΑΥΡΩΝ!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή και εκδηλώνοντας πολλές επιθέσεις, οι οποίες έφτασαν κοντά στα κερέ του Εντουάρντο. Στο 7’ ένα καλό σουτ του Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 15’ ο Ερνάνι άγγιξε το γκολ με κεφαλιά, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Μαζουάκου.

Η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς όμως "πάγωσε" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όταν στο 21’, στη μοναδική στιγμή που οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά με αξιώσεις, πήραν "κεφάλι" στο σκορ με κεφαλιά του Βόσνιου Χόντζιτς, από σέντρα του Πίβαριτς. Μια φάση στην οποία ο Σιόβας "έχασε" τον αντίπαλό του.

goal hodjic

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Έλληνας αμυντικός παλίγο να διορθώσει το λάθος του, όταν η γεμάτη κεφαλιά που έπιασε, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, κατέληξε άουτ.

Η τύχη συνέχιζε να μην ευνοεί τους ερυθρόλευκους, διότι ο Μποτία βγήκε εκτός λόγω του τραυματισμού του, ενώ ο Φορτούνης λίγο έλειψε να χριστεί ο μοιραίος παίκτης του αγώνα. Σε ανατροπή του Ιντέγιε από τον Γκονσάλο Σάντος, ο διεθνής Έλληνας άσσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εντουάρντο από τα 11 βήματα, καθώς ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτυ και στο "ριμπάουντ" ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα έξω. 

ÅÍÔÏÕÁÑÍÔÏ (ÔÏ ×ÁÌÅÍÏ ÐÅÍÁËÔÉ ÔÏÕ ÖÏÑÔÏÕÍÇ) ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÆÁÃÊÑÅÌÐ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2015-2016) EDUARDO OLYMPIAKOS - DINAMO ZAGREB (CHAMPIONS LEAGUE 2015-2016)

Σ' εκείνο το σημείο που η ψυχολογία ήταν στα "τάρταρα" για τους νταμπλούχους Ελλάδος, ο Μάρκο Σίλβα επιχείρησε την κίνηση "ματ", με την οποία έμελλε να πετύχει την πολυπόθητη ανατροπή, την οποία ζητούσε επίμονα ο κόσμος από τις εξέδρες.

Βλέποντας την ομάδα του να χάνει σιγά - σιγά τη μάχη του κέντρου και να αναπτύσσεται κυρίως από τα αριστερά, ο Πορτογάλος τεχνικός αντικατέστησε τον Ερνάνι (ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία και σε ευρωπαϊκό ματς) με τον Πάρντο στο 64'. Ο Κολομβιανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δέχτηκε πάσα από τον Ιντέγιε και με αριστοτεχνικό αριστερό πλασέ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον δαφνοστεφανομένο έφηβο.

 

Μετά το 1-1 τα πόδια των παικτών του Μάρκο Σίλβα "λύθηκαν" και πίεζαν σε όλο το γήπεδο, με τους Κροάτες να κυριεύονται από πανικό. Βάζοντας τον Φιννμπόγκασον δεύτερο φορ δίπλα από τον Ιντέγιε, ο κ. Σίλβα ήθελε αποκλειστικά και μόνο το ροζ φύλλο αγώνα, έπειτα και από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πίβαριτς.

Η επιλογή του προπονητή των Πειραιωτών απέδωσε καρπούς, καθώς στο 90’ ο Κώστας Φορτούνης κάνοντας εξαιρετική πάσα στον Πάρντο, έβγαλε τον συμπαίκτη του τετ-α-τετ με τον Εντουάρντο, με τον Κολομβιανό να διαμορφώνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης (2-1) εμμέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από τον κόσμο, που βρέθηκε στο πλευρό των ερυθρολεύκων στο φαληρικό γήπεδο.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μαζί με τους φιλάθλους τους, με τη συμμετοχή στη φάση των "16" να είναι πολύ κοντά και οι ιαχές του νέου θριάμβου του Θρύλου στην Ευρώπη να συνοδεύονται με τραγούδια των ACDC και των Queen από τα μεγάφωνα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51’ Ντα Κόστα), Ελαμπντελλαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (81’ Φιννμπόγκασον), Ερνάνι (64’ Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Ταραβέλ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88’ Μούσα), Χότζιτς (57’ Ενρίκες), Πιάτσα (80’ Σιγκαλι).

 

Η βαθμολογία 6ου ομίλου

ΟΜΑΔΑ                    ΒΑΘΜΟΙ      ΓΚ.Υ.-Κ.

Μπάγερν Μονάχου        9                13-3
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.        9                 6-6
Άρσεναλ                       3                 6-10
Ντιναμό Ζάγκρεμπ         3                 3-9

Μία οικογένεια ο Θρύλος!

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Άρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

 

Γιάννης Κούζηλος