Η ατυχία "χτύπησε" την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, καθώς στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη το βράδυ της Τετάρτης, γνώρισε την ήττα με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του UEFA Youth League.

Οι ερυθρόλευκοι αν και κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έπειτα από δικά τουςς λάθη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 11’. Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα πάλεψαν σκληρά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με την ψυχολογία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Χάνοντας πολλές και κρίσιμες ευκαιρίες, κατάφεραν να μειώσουν στο 2ο ημίχρονο.

Στη συνέχεια, η κόπωση και το άγχος κυρίευσε τους Πειραιώτες και μοιραία δέχτηκαν και 3ο γκολ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Η Κ-20 του Ολυμπιακού έχασε σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά είναι ακόμη μέσα στο "παιχνίδι", σε περίπτωση που αποσπάσει δυο νίκες στα δυο παιχνίδια που απομένουν με Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία και με Άρσεναλ στην Ελλάδα. 

 

Πως κυμάνθηκε ο αγώνας

Οι Κροάτες προηγήθηκαν μόλις στο 2’. Ο Φίντιτς έπιασε δυνατό σουτ, ο Γαβαλάς απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μπόζιτς, ο οποίος παραβίασε την εστία "γράφοντας" το 0-1.

Εννέα λεπτά αργότερα (11’) ο Φίνιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και από τον Γαβαλά και κατέληξε στον Γκότσακ, που με προβολή έκανε το 0-2. 

Ο Ολυμπιακός όμως πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 13’ ο Γιώργος Μανθάτης έπιασε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα όμως βγήκε ελάχιστα άουτ. Στο 31’ ο αρχηγός Μανώλης Σάλιακας έβγαλε ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Γιάννη Βάρκα, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Καθώς τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος των γηπεδούχων, χάθηκαν άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο και το ημίχρονο τελειώνει 0-0. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει στο 55’ με τον Κώστα Μεγαρίτη.

Έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Δήμου Χαντζάρα η μπάλα έφτασε στον Μάριο Βρουσάι και με φάση διαρκεία μπροστά από τα καρέ των Κροατών, ο Κώστας Μεγαρίτης μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ "έγραψε" το 1-2.  

Στο 69’ ο Μανώλης Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ, αλλά ο Γιάννης Λάτσι δεν βρήκε στόχο. Τελικά οι Κροάτες πετυχαίνουν και 3ο γκολ με τον Γκότσακ στο 85’. 

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου πήρε τον πρώτο της βαθμό, αφού παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στην Άρσεναλ εντός έδρας. 

 

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Άρσεναλ (8-3) 10

2. Ντιναμό (7-6) 7

3. Ολυμπιακός (6-8) 4

4. Μπάγερν (2-6) 1

 

Επόμενη αγωνιστική:

Στην 5η αγωνιστική (24/11) ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μόναχο για ν’ αγωνιστεί κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και η Άρσεναλ φιλοξενεί στο Λονδίνο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 


Βούζας: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια" 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, μετά από το τέλος του αγώνα σημείωσε: "Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι για τον Ολυμπιακό κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Σήμερα χάσαμε αν και κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Έχουν σωστή νοοτροπία και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Σαφώς και αυτό το αποτέλεσμα δίνει προβάδισμα στους Κροάτες αλλά δεν έχουμε βγει από το παιχνίδι. Θέλουμε το απόλυτο στα δυο ματς που απομένουν και μπορούμε να το πετύχουμε. Τα παιδιά έχουν δείξει ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Δυστυχώς βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά για μένα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει αποτέλεσμα αφού ελέγχαμε το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε Ολυμπιακός, όλοι το ξέρουν αυτό, και συνεχίζουμε"


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Γαβαλάς, Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Σάλιακας, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (82’ Ρέτσος), Λάτσι, Βάρκας (54’ Βρουσάι), Χαντζάρας (75’ Κιρτζιαλίδης). 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ:  Μίσκιτς, Τόμιτσεκ, Βούιτσα, Σούντσιτς, Γκότσακ, Κνέζεβιτς, Φίντιτς (61’ Σλουϊνσκι), Μπόζιτς (57’ Καμπράγα), Μπένκοβιτς, Μπορένκοβιτς (86’ Πλάντακ), Όλμο.