Σε ψαροταβέρνα της Αμφιθέας με τους πολιτικούς συντάκτες, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, βρέθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση πριν την Χριστούγεννα, με το μενού να περιλαμβάνει κακαβιά μπαρμπούνια και καλαμαράκια

Στη συζήτηση μαζί τους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης σε πρόσθετα μέτρα, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2015, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτή την κυβέρνηση δεν πρόκειται να την κρατήσω ζωντανή, ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας από την “παρούσα βουλή”».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έχει δύο σενάρια: Αυτό της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και αυτό των εκλογών, σημειώνοντας πως όταν έχεις δύο σενάρια μπλέκονται οι γραμμές.

Επεσήμανε, επίσης, ότι «είναι κουραστική η διγλωσσία Τσίπρα που τον καθιστά εντελώς ανυπόληπτο», προσθέτοντας ότι «μετά τους χειρισμούς τους με το επίδομα, η χώρα έχασε τους όποιους συμμάχους της στο εξωτερικό».

Σχετικά με το δημοψήφισμα ανέφερε ότι «πιστεύω ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρξει ένα τέτοιο τσουνάμι αντίδρασης που θα το ακυρώσει».
Ανέφερε ακόμα ότι οι ξένοι δεν τους απασχολούν αν θα γίνουν εκλογές ή όχι στην Ελλάδα. Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε «οι επενδυτές, η αγορά και ο κόσμος τις θέλουν».

Επίσης, είπε ότι η επιμονή της Τρόικας για 3,5% πλεονάσματα έχει να κάνει και με το ότι έχουν απέναντι τους με μια αναξιόπιστη κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι δεν πιέζουν για 4ο μνημόνιο.

Είπε ότι βρήκε ευήκοα όντα στην Ευρώπη όσο αφορά στο επίπεδο της μεταρρυθμιστικής μας αξιοπιστίας.

Εκτίμησε ότι στις εκλογές η ΝΔ πάει με στόχο την αυτοδυναμία, «όμως ακόμα και αυτοδύναμοι να είμαστε την επόμενη ημέρα θα διερευνήσω τη δυνατότητα Κοινοβουλευτικής διεύρυνσης». Εννοώντας ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.