Στο πνεύμα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε σήμερα η εορταστική εκδήλωση στην κατάμεστη από μέλη αίθουσα του Δ1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, στα Καμίνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση   και είχε την χαρά να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, ενώ δεν έλειψαν τα εδέσματα και τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.
 
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Είναι χαρά για εμένα να έρχομαι στα Κέντρα Αγάπης γιατί δεν σας βλέπω συχνά, ίσως σε κάποια εκδρομή ή  στη γιορτή που κάνουμε πάντα μία ή δύο φορές τον χρόνο. Και είναι χαρά μου διότι θεωρώ ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης είναι από τις δομές του Δήμου που λειτουργούν ικανοποιητικά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, πάντα θα υπάρχουν, αλλά είμαστε εδώ για να παλεύουμε και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να τα επιλύουμε. Άλλα τα κερδίζουμε, άλλα καμιά φορά μας κερδίζουν. Πιστεύω ότι έχουν γίνει  πράγματα στα Κέντρα Αγάπης. Και στη μεγάλη γιορτή που κάνουμε κάθε χρόνο στο ΣΕΦ και θα ξανακάνουμε στις 26 Ιανουαρίου πάλι όλοι μαζί, και στις εκδρομές που διοργανώνουμε,  τα προγράμματα υλοποιούμε. Γίνεται προσπάθεια και θα εξακολουθήσει να γίνεται. Προσπάθεια γίνεται γενικότερα για την πόλη. Εγώ,  παρά τα προβλήματα και της χώρας και της πόλης,  είμαι αισιόδοξος και ενόψει γιορτών πιστεύω πως οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων να έχουμε αισιοδοξία και ελπίδα. Θεωρώ ότι η πόλη θα βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και κατ επέκταση και τα Κέντρα Αγάπης θα βελτιώνονται και ως προς τις υπηρεσίες μας, τις παροχές προς εσάς, γιατί το αξίζετε. Θα βελτιώνουμε κάθε χρόνο τις υπηρεσίες στα Κέντρα Αγάπης, παρά το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον που το βιώνετε και εσείς ως συνταξιούχοι, ως άνθρωποι που έχετε υποστεί κι εσείς  αντίστοιχες μειώσεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Επαναλαμβάνω και το λέω συχνά: δεν πανηγυρίζουμε γι αυτά που επιτυγχάνουμε. Θέλουμε να είμαστε κοντά στη κοινωνία, προσπαθούμε με τα λάθη, τις παραλείψεις, με τα καλά μας, αλλά είμαστε μια ομάδα που δουλεύει συστηματικά, έχει πλάνο, έχει σχέδιο για τον Πειραιά. Πάντα θα γίνονται λάθη, αλλά πιστεύω ότι αυτό που εμπεδώνεται σιγά – σιγά  στην πόλη είναι ότι είμαστε μια ομάδα η οποία προσπαθεί, δουλεύει αρκετά, έχει σχέδιο και τελικά θα τα καταφέρει.

Είμαστε εδώ με τον επί  8 χρόνια Δήμαρχο και στενό συνεργάτη τον Χρήστο Αγραπίδη και την Αθηνά Γλύκα την Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Φυσικά ο κ. Αγραπίδης έχει την εμπειρία του Δημάρχου για 8 χρόνια και  πάντα στέλνει ένα μήνυμα μετά από εμένα. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ και για την προσφορά του στην πόλη και για τη συνεργασία μας, όποτε  θα ζητήσω να πει κι εκείνος τις ευχές του.

Να ευχαριστήσω τον ίδιο, την κα Γλύκα την κα Πετράκου, τον Διευθυντή κ. Πλατανησιώτη και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στα Κέντρα Αγάπης, γιατί υπερβάλλουν εαυτούς για να καλύψουν αδυναμίες. Χρόνια πολλά σε εσάς, στις οικογένειές σας, στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας. Πρώτα να έχουμε υγεία  και σιγά – σιγά θα τα καταφέρουμε. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ».   
 
 
Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, επεσήμανε:

«Κύριε Δήμαρχε σε ευχαριστώ για την αγάπη σου, τα αισθήματα είναι αμοιβαία, έχουμε συστρατευτεί δίπλα σου και τρέχουμε για την πόλη μας, γι αυτήν την οποία αγαπάμε. Να ξέρεις Δήμαρχε μολονότι είμαι Μανιάτης είμαστε στο μεγαλύτερο Κέντρο Αγάπης στο πιο αγαπητό Κέντρο Αγάπης που πράγματι λειτουργεί ως Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης. Κοιτάξτε κόσμος, όποτε και να ρθείτε περίπου ανάλογος κόσμος είναι. Σήμερα είναι ημέρες ευχών. Φυσικά υπάρχει και το μήνυμα ότι κανένας δεν πρέπει και δεν μπορεί να αισθάνεται μόνος. Και δεν αισθάνεται κανένας στον Πειραιά γιατί έχουμε τον Δήμαρχο, έχουμε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού τον κ. Μαρινάκη, έχουμε τους εργαζομένους, έχουμε τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, έχουμε τις υπεύθυνες όλων των Κέντρων Αγάπης. Κύριε Δήμαρχε, εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, αυτό το οποίο ήταν το όνειρό σας τα Κέντρα Αγάπης του Δήμου Πειραιά να είναι αν όχι τα πρώτα – που εγώ πιστεύω είναι τα πρώτα – να είναι από τα καλύτερα όλης της Ελλάδος.Στον απολογισμό που κάνατε προ μηνός, προ διμήνου περίπου με καλέσατε και μου είπατε κάτι για τα Κέντρα Αγάπης. Τράβηξα τη σελίδα και είδα ότι η σελίδα αυτή είναι γεμάτη με τις δραστηριότητες που  γίνονται στα Κέντρα Αγάπης. Τελευταία έχουμε και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα 11 Κέντρα Αγάπης λειτουργούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Χορωδία, χορό, γυμναστική, σε άλλα έχουμε θέατρο, ομάδα θεάτρου, ζωγραφικής, αγγλικά. Προχωράμε δηλαδή πάρα πολύ καλά. Όπως είπατε κι εσείς οι εκδρομές δεν μας λείπουν και μάλιστα, θα το τονίσω αυτό, μόλις λήγει ο προϋπολογισμός και μας «τραβάει τα αυτιά» η Νανά Γλύκα, ότι μην μου ζητάτε τίποτα και βάζει τότε βαμβάκια στα αυτιά της  και καλά κάνει, γι αυτό υπάρχει νοικοκυριό σήμερα στον Δήμο του Πειραιά, πάω στον Δήμαρχο και ποτέ ό,τι του έχω πει για τα Κέντρα Αγάπης και πρέπει να το ομολογήσω με την εμπειρία που έχω, δεν μου έχει πει ποτέ όχι για κανένα θέμα. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να αισθάνεστε ότι είμαστε για εσάς ένα στήριγμα. Είμαστε δίπλα σας, είμαστε κοντά σας να συζητάμε κάθε πρόβλημα και φυσικά να προσπαθούμε να το λύσουμε γιατί γνωρίζετε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και τις βιώνετε εσείς περισσότερο. Εγώ ως γιατρός  τρελάθηκα προχθές που είδα «πλημμύρα» συνταξιούχων να είναι έξω στους δρόμους για να διεκδικούν τι; Αυτά για τα οποία τόσα χρόνια έχουν δουλέψει.Είμαστε κοντά σας λοιπόν και δεν πρέπει όπως είπα, να αισθάνεται κανένας μόνος κι αυτό το έχουμε κάνει πράξη και με τις διατακτικές των Χριστουγέννων και  άλλη μια φορά πιέζοντας τον Δήμαρχο – το δρομολογεί – να κάνει ο Δήμος του Πειραιά δικό του Κοινωνικό Παντοπωλείο και να μην στηριζόμαστε σε άλλους.  Δικό μας Παντοπωλείο για να μπορούμε να βοηθάμε, γιατί δυστυχώς κι ο Πειραιάς έχει ανθρώπους που έχουν τέτοια ανάγκη. Να βοηθάμε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη  και χίλιους και δύο χιλιάδες ανθρώπους.

Εύχομαι να περάσετε καλά. Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά να έχουμε, αγάπη, αλληλεγγύη και ομόνοια. Να είστε καλά».
 
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ανέφερε:   

«Μετά από δύο λαλίστατους και πολύ ικανούς Δημάρχους εγώ το μόνο που θέλω να πω εν πλήρη συντομία γιατί σήμερα δεν είναι ημέρα για πολλά λόγια, είναι ημέρα για ευχές, για τραγούδι και χορό, είναι ότι η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή σε εσάς. Σας αγαπάμε πάρα πολύ, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα έχετε προσφέρει. Μεγαλώσατε εμάς, μεγαλώνετε τώρα και τα παιδιά  μας. Είστε οι κολόνες σε κάθε σπίτι. Σας ευχαριστούμε πολύ, σας στηρίζουμε. Πολλές ευχές, να είστε γεροί εσείς ατομικά και οι οικογένειές σας. Ό,τι καλύτερο εύχομαι, υγεία και ευτυχία».