Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που είχαν οργανώσει οι 13ος, 14ος και 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα χριστουγεννιάτικα θεατρικά σκετς και  τα τραγούδια από τα μικρά παιδιά, που έστειλαν μηνύματα αγάπης  και χαράς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά έδωσε μια άλλη νότα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων των Σταθμών, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 

Στο τέλος ο Δήμαρχος Πειραιά προσέφερε σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές, που ήταν μια προσφορά του Ο.Λ.Π.
 
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθειά τους. Είναι χαρά για μας να βλέπουμε τα παιδιά, τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Όταν τα παιδιά χαμογελούν, χαμογελούμε κι εμείς. Θέλω να πω, πως και στον τομέα των Βρεφονηπιακών Σταθμών υπάρχουν προβλήματα, παρ’ όλα αυτά παλεύουμε και ξεπερνάμε τα περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ότι όλα είναι  άριστα και τέλεια, όμως προσπαθούμε. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι προσπαθούμε και ότι δουλεύουμε, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα. Να γίνεται ο Πειραιάς, κάθε μέρα, όλο και καλύτερος. Στο κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών, μπορώ να πω,  ότι υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση, παρά τα προβλήματα και αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά και της κυρίας  Ζηλάκου και της Διευθύντριας της κυρίας  Βασίλαινας, αλλά  και του προσωπικού των Σταθμών, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν και καλύπτει αδυναμίες. Είχαμε τη χαρά να λειτουργήσουμε έναν νέο σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Δηλαβέρη. Μακάρι να μπορέσουμε να "ανοίξουμε" παρόμοιους Σταθμούς στην πόλη μας. Είναι δύσκολο, λείπει η χρηματοδότηση, αλλά θα το παλέψουμε. Το μήνυμα των γιορτών άλλωστε, αποτελείται από αισιοδοξία, ελπίδα, πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και στη χώρα και στην πόλη. Με αυτό το μήνυμα θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, προσωπική επιτυχία στον καθένα από εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Ελπίζω η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη σίγουρα για την πόλη και ελπίζω για τη χώρα. Θα προσφέρουμε και τις δωροεπιταγές, οι οποίες είναι προσφορά του Ο.Λ.Π., τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά αυτή και τη στήριξη που μας παρέχει. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά σε όλους».        
 
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, σε χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Ξεκινάμε λοιπόν να μετράμε αντίστροφα τις ημέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, της ωραιότερης περιόδου του χρόνου με εκδηλώσεις που στο επίκεντρο έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε  να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, για να απολαύσουν αυτές τις όμορφες γιορτές.Τα Χριστούγεννα είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Στα παιδιά όλου του κόσμου που είναι οι μικροί πρωταγωνιστές που με τον μοναδικό τους τρόπο στέλνουν σε όλους μας μηνύματα αγάπης, χαράς και ελπίδας για  ένα καλύτερο μέλλον.Και φέτος με απεριόριστη χαρά θα παρακολουθήσουμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές που μας προετοίμασαν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί του 13ου,14ου και 25ου   Βρεφονηπιακού Σταθμού.Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη διαρκή και αδιάκοπη στήριξή του, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Βασίλαινα και το βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου.Σας αξίζουν συγχαρητήρια, που για μια ακόμα φορά, βάλατε τη ψυχή σας και δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας. Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας κι εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας, κοντά στις ανάγκες σας, προσπαθώντας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.Φέτος, αυτά τα Χριστούγεννα, ας δώσουμε πολύ από τον χρόνο μας σε αυτούς που αγαπάμε.Και φέτος ο Δήμαρχος εξασφάλισε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένα πολύ καλό δώρο για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Δωροεπιταγές παιχνιδιών από γνωστό κατάστημα, που είναι μια προσφορά του Ο.Λ.Π. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα στις εκδηλώσεις μας. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Να είστε όλοι καλά».

 Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.